Thema's

Thema's

Social Work: een opleiding met toekomst

Voor het komend studiejaar staat er veel nieuws op het programma. Bijvoorbeeld als het gaat om Social Work, de richting die voorheen Sociaal Pedagogische Hulpverlening heette. Zo kun je binnen deze richting Social Work kiezen uit verschillende opleiding en trainingen op HBO-niveau. En, zoals je van Scheidegger mag verwachten, je kunt bij ons altijd rekenen op de juiste begeleiding om te zorgen dat je slaagt.

Leren in de praktijk, volgens Yvonne Kopstein

Gaat het om Social Work, dan is Yvonnen Kopstein een naam die je moet kennen. Niet alleen werkte ze tien jaar lang voor de Raad van de Kinderbescherming in Rotterdam, ook gaf ze leiding bij jeugdzorg. Inmiddels is ze docent bij Scheidegger en heeft ze ook op dat vak haar eigen visie. Wil je meer weten over Yvonne? Lees dan hier verder.

Social Work: dankbaarder wordt het niet

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Dat is verantwoordelijk werk, inhoudelijk werk, maar vooral betekenisvol werk. Voor mensen die graag wat bijdragen aan de maatschappij. Met het HBO-programma Social Work bereiden we je voor op dit mooie vakgebied en alle aspecten komen daarbij aan bod. Van sociaal-maatschappelijke problematiek tot pedagogisch begeleiden en van professioneel communiceren tot rapportage. Kortom, met deze kennis kun jij mensen, van jong tot oud, helpen om weer zelfstandig te leven. En, zoals je gewend bent bij Scheidegger, krijg je daarbij alle begeleiding die je nodig hebt om de eindstreep te halen. 

Kies de Social Work-opleiding die bij je past

De richting Social Work biedt maar liefst acht heel diverse, maar ook heel mooie opleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Bachelor Social Work waarin je leert over activeren, begeleiden en organiseren voor cliënten. Of dat nu bij hen thuis is, of in een zorginstellingen. Maar ook kun je kiezen voor HBO Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein. Das is weer heel anders. Want dan leer je juist over werkprocessen, en over wet- en regelgeving waarmee je de kwaliteit van de dienstverlening kunt toetsen. Kortom, Social Work is heel divers en de keuze is aan jou. Wat wel bij alle opleiding hetzelfde is, is de persoonlijke begeleiding, zodat de kans op slagen groot is. 

Jouw diploma is geld waard

Heb jij je keuze al gemaakt? Als jij je inschrijft vóór 30 juni 2022 én je opleiding succesvol afrondt, dan krijg je een mooi bedrag van je studiegeld terug. Per opleiding is dat verschillend, dus kijk hieronder om welk bedrag het gaat bij jouw opleiding en schrijf je vandaag nog in.  

  • Bachelors en Erkend HBO- en MBO-opleidingen - € 500,- cashback na afronding opleiding
  • HBO- en MBO-deelprogramma vanaf 1 jaar - € 300,- cashback na afronding opleiding
  • HBO- en MBO-deelprogramma tot een jaar - € 150,- cashback na afronding opleiding

 

Contact met Scheidegger

Wil je meer weten over de opleidingen of over de actie? Bel onze opleidingsadviseurs op 
035 - 7 506 140 of stel je vraag online. Wij vertellen je graag meer!