Klassikale opleidingen Verpleegkunde

Opleiding verpleegkundige: MBO- en HBO-niveau

De zorg is een divers vakgebied, met daarbinnen een groot aantal...

Lees meer

Klassikale opleidingen Verpleegkunde

Opleiding verpleegkundige: MBO- en HBO-niveau

De zorg is een divers vakgebied, met daarbinnen een groot aantal rollen en verantwoordelijkheden. Met een opleiding MBO verpleegkunde leg je een goede basis voor een carrière in de zorg. Een MBO-opleiding vormt ook een goed uitgangspunt als je je wilt laten omscholen tot verpleegkundige. Wil je zorg op het hoogste...

Lees meer

Klassikale opleidingen Verpleegkunde

Opleiding verpleegkundige: MBO- en HBO-niveau

De zorg is een divers vakgebied, met daarbinnen een groot aantal rollen en verantwoordelijkheden. Met een opleiding...

Lees meer
 • 0
  We helpen jou
  De juiste opleiding kiezen
 • 1
  Kies een
  Vakgebied of opleidingsniveau
 • 2
  Kies een
  Specialisatie
 • 3
  Bekijk de
  Opleidingen

Verpleegkunde: 17 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Erkende MBO-opleidingen (4) Deze MBO-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn bovendien vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Je volgt beroepsgerichte vakken en loopt stage. Je wordt ook getoetst in algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Je ontvangt een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

MBO-opleidingen (4) Dit zijn opleidingen op MBO-niveau, samengesteld uit modules uit erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Hierdoor leveren ze mogelijk vrijstellingen op als je wilt doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding. Je loopt geen stage en krijgt geen algemene vakken, zoals Nederlands of Rekenen. Je ontvangt een officieel Scheidegger-diploma.

HBO-opleidingen met subsidie (4) Dit is een subsidie vanuit het ministerie van OCW, bedoeld om meer volwassenen de mogelijkheid te bieden een HBO-opleiding te volgen. Deze subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

HBO-opleidingen (2) De korte HBO-programma’s van Hogeschool Scheidegger bestaan uit modules die ook in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen zitten. Je volgt alleen modules rondom een specifiek onderwerp en bent dus snel klaar. Deze HBO-programma's bieden vrijstelling voor gelijke modules binnen een HBO Bacheloropleiding, als je daarna verder wilt studeren.

HBO Bacheloropleidingen (3) Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO en leiden op tot de internationale Bachelorgraad, inclusief de titel Bachelor. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn zo opgezet dat ze beter haalbaar zijn: het tempo ligt iets lager en je krijgt betere begeleiding. Vooropleiding: havo, vwo of MBO-niveau 4.

Klassikale opleidingen Verpleegkunde

Opleiding verpleegkundige: MBO- en HBO-niveau

De zorg is een divers vakgebied, met daarbinnen een groot aantal rollen en verantwoordelijkheden. Met een opleiding MBO verpleegkunde leg je een goede basis voor een carrière in de zorg. Een MBO-opleiding vormt ook een goed uitgangspunt als je je wilt laten omscholen tot verpleegkundige. Wil je zorg op het hoogste niveau verlenen? Kies dan voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige.

MBO Verpleegkunde met specialisatie

Kies je voor een opleiding op MBO 4-niveau, dan kun je kiezen uit vier verpleegkundige specialisatie opleidingen:

Ziekenhuis
Als MBO-verpleegkundige in het ziekenhuis verleen je intensieve zorg en voer je verpleegtechnische handelingen uit met een hoog medisch-technisch karakter. Daarnaast begeleid je patiënten op hun weg door het ziekenhuis, van vooronderzoek, operatie of behandeling tot aan het ontslag en de nazorg.

Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
In deze specialisatie leer je hoe je zorg en ondersteuning kunt bieden aan cliënten met psychosociale of psychiatrische stoornissen of een verslaving en die daardoor niet meer goed zelfstandig functioneren in het dagelijks leven.

Gehandicaptenzorg (GHZ)
Als MBO-verpleegkundige in de gehandicaptenzorg ondersteun je cliënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Je ondersteunt en stimuleert hun ontwikkeling, je biedt in een langdurige zorgrelatie persoonlijke zorg en helpt bij de uitvoering van de zelfverzorging.

Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT)
Als MBO-verpleegkundige VVT ondersteun je cliënten die kortdurende (bijvoorbeeld na ziekenhuisopname) of langdurige zorg ontvangen. Ervaren verpleegkundigen kunnen bovendien een belangrijke bijdrage leveren aan de verzorging van chronisch zieken en revaliderende cliënten.

HBO Verpleegkunde

Wij weten dat zorgmedewerkers heel ambitieus zijn: ze willen zichzelf continu blijven ontwikkelen, zodat ze hun cliënten de beste zorg kunnen bieden. Wil jij de beste zorg bieden op HBO-niveau? Schrijf je dan in voor de deeltijd HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V). Deze bieden we ook verkort aan. Wil je vanuit MBO 4-niveau doorstromen naar HBO Verpleegkunde? Volg dan de Schakelmodule HBO Bachelor Verpleegkunde, waarin we je in 4 maanden klaarstomen om aan je Bachelor te beginnen! 

Kom ik in aanmerking voor een verkorte opleiding Verpleegkundige?
Scheidegger biedt de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige aan in een reguliere variant van 4 jaar en in een verkorte variant van 1,5 jaar. Om in aanmerking te komen voor de verkorte opleiding, moet je in het bezit zijn van een diploma MBO Verpleegkundige niveau 4, Verpleegkunde-A, Verpleegkunde-B of Verpleegkunde-Z. Daarnaast ben je in het bezit van een BIG-registratie en een relevante werk- of stageplek.

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur en 21.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752

 

 

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."

Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker

Jouw eigen mentor

Klassikale en praktijkgerichte lessen

Waardevol diploma

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.