Zorgopleidingen

Ben jij zorgzaam, leergierig en empathisch ingesteld? Dan past een zorgopleiding wellicht heel goed bij jou. Je kunt zowel op MBO- als...

Lees meer

Zorgopleidingen

Ben jij zorgzaam, leergierig en empathisch ingesteld? Dan past een zorgopleiding wellicht heel goed bij jou. Je kunt zowel op MBO- als HBO-niveau bij ons terecht, waar je de fijne kneepjes van het vak leert. Met een zorgdiploma op zak kun je aan de slag bij ontzettend veel bedrijven, dus je kunt je specialiseren in jouw gewenste doelgroep. Schrijf je direct in bij Scheidegger. 

 ...

Lees meer

Zorgopleidingen

Ben jij zorgzaam, leergierig en empathisch ingesteld? Dan past een zorgopleiding wellicht heel goed bij jou. Je kunt zowel op MBO- als HBO-niveau bij ons terecht, waar je de fijne kneepjes...

Lees meer

Zorg: 0 opleiding

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Zorgopleidingen

Ben jij zorgzaam, leergierig en empathisch ingesteld? Dan past een zorgopleiding wellicht heel goed bij jou. Je kunt zowel op MBO- als HBO-niveau bij ons terecht, waar je de fijne kneepjes van het vak leert. Met een zorgdiploma op zak kun je aan de slag bij ontzettend veel bedrijven, dus je kunt je specialiseren in jouw gewenste doelgroep. Schrijf je direct in bij Scheidegger. 

 

HBO zorgopleidingen (h2) 

 

Bij een HBO zorgopleiding richt je je op theoretische kennis en vergroot je je analytische vaardigheden. Zo ligt de focus – naast het bieden van goede zorg – op een breder perspectief binnen het vakgebied. Je leert praktische vaardigheden, maar leert ook over onderzoeksmethoden, beleid en management binnen de zorg. Afgestudeerden van HBO zorgopleidingen hebben over het algemeen brede carrièremogelijkheden en kunnen posities bekleden met meer verantwoordelijkheid en leiderschap binnen de zorgsector. Denk hierbij aan beroepen zoals verpleegkundige, gezondheidsmanager, beleidsadviseur, of onderzoeksmedewerker. 
 

MBO zorgopleidingen

Een zorgopleiding op MBO-niveau richt zich op praktische vaardigheden. De nadruk ligt op het aanleren van concrete taken en competenties die direct toepasbaar zijn. Zo word je volledig voorbereid op specifieke beroepen. Afgestudeerden van MBO zorgopleidingen zijn over het algemeen gekwalificeerd voor posities op instapniveau binnen de zorgsector. Voorbeelden hiervan zijn verpleegkundige-assistent, verzorgende, of praktijkondersteuner. Twijfel je tussen een opleiding op HBO- of MBO-niveau? De juiste keuze hangt af van je vooropleiding, persoonlijke interesses, carrièredoelen en het niveau van betrokkenheid dat je wilt hebben binnen de zorgsector. 
 

Populaire opleidingen

MBO Verpleegkundige niveau 4 

Het werk als verpleegkundige is veelzijdig. Je voert verpleegtechnische handelingen uit, maar kunt ook goed omgaan met de cliënten. Tijdens deze opleiding leer je de fijne kneepjes van het vak verpleegkunde. Zo kun je na afloop aan de slag in het verzorgingstehuis, ziekenhuis of een andere zorginstelling. 

MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 

Wil je eindelijk de overstap maken naar de zorg? Dan is de opleiding Verzorgende IG ideaal! Hier leer je alles wat je nodig hebt om goede zorg en ondersteuning te bieden aan een zorgvrager. In welke branche kom je dan terecht? Dat bepaal jij zelf, want je kan met deze opleiding namelijk in verschillende branches aan de slag. 

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) 

Deze praktijkgerichte opleiding leert jou de fijne kneepjes van het vak volgens Nursing 2020. Je gaat aan de slag met het versterken van je medische basiskennis, verpleegkundig handelen en je vaardigheden op het gebied van professionele zorg. 
 

Waarom een opleiding Zorg bij Scheidegger?

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. Wat kun je van ons verwachten? 

  • We adviseren en begeleiden je waar nodig op persoonlijk niveau. 
  • Je leert in je eigen tempo, zodat het perfect aansluit bij jouw huidige leven. 
  • Je leert veel van je medestudenten door de kleine klassen. Er is altijd ruimte voor extra uitleg. 
  • Door het unieke platform OnlineKlassikaal studeer je realtime in een klas, maar volg je de lessen online vanuit je eigen huis of werkplek. 
  • Onze docenten geven lessen van hoge kwaliteit en worden regelmatig geëvalueerd. 

 

Blogs over zorg

Wil jij weten hoe werken als verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) er in de praktijk uitziet? En hoe het verschilt met het werk van een verpleegkundige? Lees onze blog! 

Veelgestelde vragen over zorg

Hoe groot zijn de klassen? 
Is een zorgopleiding te volgen naast een baan? 
Wat zijn de praktijkgerichte onderdelen tijdens een zorgopleiding? 
Wat zijn de toelatingseisen?