Diëtetiek

In korte tijd inzicht in de basis van voeding - 3 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

3 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Overgewicht is een toenemend probleem in Nederland. Steeds vaker lees je erover, hoor je ervan. Maar je ziet ook de problemen van overgewicht om je heen. Wil jij in korte tijd zicht op de kern van voeding? Dan is deze praktijkgerichte opleiding Diëtetiek de beste basisopleiding voor jou. Je krijgt in korte tijd goed zicht op spijsvertering, gewicht, eetstoornissen en afvallen. Met jouw basiskennis en inzicht kun je mensen helpen en adviseren.

Wat leer je?

  • Advies- en begeleidingsvaardigheden om mensen te helpen naar een gezond gewicht
  • De basiskennis van eetproblematiek en afvallen
  • De werking van de spijsvertering, bij jong en oud
  • Afslanktheorieën en de kenmerken van verschillende vormen van eetproblemen

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die alles wil weten over de basis van eetproblematiek en afvallen. Je kunt hierna aan de slag als begeleider of adviseur op het gebied van afvallen en gezonder leven en eten.

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Unieke opleidingsopzet

Deze opleiding bestaat uit 6 lessen. De docent neemt tijdens deze lessen alle tijd om alles goed in overzichtelijke stappen uit te leggen. Daarvoor hebben we ook onze goededocentengarantie, een van de 6 gouden garanties van Scheidegger. Je sluit de opleiding af met een digitaal examen. Het voordeel daarvan is dat je zelf bepaalt wanneer je examen gaat doen. Je wordt door Scheidegger uiteraard goed voorbereid op het examen. Bij Scheidegger haal je je diploma met de wind in de rug.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je studie toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je studie en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Vrijstellingen

Wil je na deze opleiding ook graag de BGN-erkende brancheopleiding Gewichtsconsulent volgen? Dan kun je deze opleiding mogelijk als vrijstelling inbrengen en versneld doorstuderen!

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Diëtetiek

(6 lessen)

  • Het ideale gewicht
  • Meettechnieken
  • Werking van de spijsvertering
  • Verborgen vetten en afslanktheorieën
  • De gezondevoedingsdriehoek
  • Eetstoornissen en -problemen
  • Adviseren en begeleiden

    Afronding

    De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt naar de praktijk.

    Diploma

    Behaal je voor het digitale examen een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Diëtetiek’ van Scheidegger Opleidingen.

    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning

    Opleidingsvarianten

    • Duur van de opleiding: 3 maanden
    • Varianten: Avond, dag, zaterdag
    • Dagopleiding: 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
    • Avondopleiding: 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur

    Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie

    Kosten

    Inschrijfgeld: € 100,-

    Lesgeld: € 599,-

    Studiemateriaal: € 135,-

    Examenkosten: € 195,-

    Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

    Locatie- en arrangementskosten

    Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

    Btw

    Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

    Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

    Heb je vragen?

    Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

    Mail ons

    035 - 7 121 992

    06 - 10739752
     

     

    Diëtetiek

    In korte tijd inzicht in de basis van voeding - 3 maanden

    Niveau

    Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

    Duur

    3 maanden Duur van de opleiding