Sport en bewegen opleidingen 

Sportopleidingen bij Scheidegger

Op zoek naar een MBO-sportopleiding die bij je past? Bij Scheidegger kun je terecht voor...

Lees meer

Sport en bewegen opleidingen 

Sportopleidingen bij Scheidegger

Op zoek naar een MBO-sportopleiding die bij je past? Bij Scheidegger kun je terecht voor een drietal sport en bewegen opleidingen! Ga als sport- en bewegingsagoog aan de slag met cliënten door ze te helpen hun conditie en coördinatie op te bouwen, of help cliënten rust te vinden, zich fitter te laten voelen of ongezonde gewoonten aan...

Lees meer

Sport en bewegen opleidingen 

Sportopleidingen bij Scheidegger

Op zoek naar een MBO-sportopleiding die bij je past? Bij Scheidegger kun je terecht voor een drietal sport en bewegen opleidingen! Ga als...

Lees meer

Sport en Bewegen: 0 opleiding

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Prijs
Filters

Sport en bewegen opleidingen 

Sportopleidingen bij Scheidegger

Op zoek naar een MBO-sportopleiding die bij je past? Bij Scheidegger kun je terecht voor een drietal sport en bewegen opleidingen! Ga als sport- en bewegingsagoog aan de slag met cliënten door ze te helpen hun conditie en coördinatie op te bouwen, of help cliënten rust te vinden, zich fitter te laten voelen of ongezonde gewoonten aan te pakken als leefstijlcoach. Of misschien ben jij wel de buurtsportcoach die kinderen meer zelfvertrouwen geeft door ze samen te brengen in de sport!

Bij Scheidegger bieden we drie landelijk erkende MBO-opleidingen op het gebied van sport: de opleiding MBO Bewegingsagoog niveau 4 (2 jaar), de opleiding MBO Buurtsportcoach niveau 4 (2 jaar) en de opleiding MBO Leefstijlcoach niveau 4 (2 jaar).

Opleiding MBO Bewegingsagoog niveau 4

Na de tweejarige opleiding MBO Bewegingsagoog niveau 4 werk je met cliënten die door een ongeval, ziekte of ouderdom minder mobiel zijn en jouw hulp nodig hebben bij het opbouwen en vergroten van hun conditie, kracht, mobiliteit en coördinatie. Je verzint oefeningen om spieren te versterken en geeft bijvoorbeeld tips voor gebruik van een rolstoel. Elke cliënt is anders en vraagt om jouw persoonlijke aandacht. Deze sportopleiding is voor jou als je een zorgzame aard hebt en je makkelijk contact legt met anderen.

Opleiding MBO Leefstijlcoach niveau 4

Hoe zorg je voor een gezonde balans? En hoe zorg je ervoor dat je meer rust ervaart? Met deze hulpvragen zijn jouw cliënten bij jou als leefstijlcoach aan het goede adres. Met de tweejarige opleiding MBO Leefstijlcoach niveau 4 help je cliënten rust te vinden, fitter te worden of ongezonde gewoontes aan te pakken. Je luistert, onderzoekt de dagelijkse leefgewoonten van je cliënten en geeft advies op het gebied van dagindeling, voeding, ontspanning, beweging, slaap en mindset. Wil jij je coachingsvaardigheden inzetten om cliënten te helpen richting een gezonde leefstijl? Dan is deze sportopleiding voor jou.

Opleiding MBO Buurtsportcoach niveau 4 

Vind je het belangrijk dat kinderen vol zelfvertrouwen door het leven gaan en het gevoel hebben dat ze ergens bij horen? Ontwikkel je in twee jaar tot buurtsportcoach met de opleiding MBO Buurtsportcoach niveau 4 en versterk de sociale betrokkenheid in je omgeving!

  • Je brengt kinderen in contact en samen in de sport;
  • Je hebt contact met scholen, buurtcentra en sportverenigingen;
  • Je verzorgt sportlessen;
  • Je brengt waarden van teamwork, discipline en doorzettingsvermogen over;
  • Je promoot je werk op social media.

Deze opleiding is voor jou als je affiniteit hebt met sport en makkelijk contact maakt met mensen. Met de opleiding MBO Buurtsportcoach niveau 4 ontwikkel jij de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als buurtsportcoach aan de slag te gaan.

Waarom een sportopleiding volgen bij Scheidegger?

Een sportopleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma! Daarom kun je bij ons kiezen voor een sport en bewegen opleiding in deeltijd en kun je je lessen in de avonden of weekenden volgen. Kies je niet voor klassikaal? Dan kun je wel alsnog kiezen voor OnlineKlassikaal®. Met deze onderwijsvorm volg je digitaal onderwijs, maar dan wel realtime in een klas. Dat scheelt een hoop in reistijd en kosten! Liever je studie volledig in je eigen tijd volgen? Kies dan voor e-learning.

Onze sport en bewegen docenten komen zelf uit het vak en weten precies hoe ze de theorie kunnen vertalen naar de praktijk. Zo leer je bij ons de theorie die je echt nodig hebt zodat je het direct kunt toepassen in je werk. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!