Thema's

Thema's

Scheideggerspecial: eten anno 2019

De tijd van ‘eten wat de pot schaft’ is eigenlijk wel voorbij. Ook het standaard-eten van onze (groot)ouders – aardappelen-groente-en-vlees – is voor de meeste mensen allang verleden tijd. Met het opgroeien van nieuwe generaties veranderen ook de eetgewoonten.
 
Bewuster eten
We letten steeds beter op wat we eten. Aan de ene kant omdat het past binnen een gezonde leefstijl: we sporten meer en daar hoort ook een gezond eetpatroon bij. Aan de andere kant willen we graag verantwoorde keuzes maken op het gebied van milieu en dierenwelzijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl. Omdat deze keuzes vaak ‘met het hart’ worden gemaakt, is het prettig dat er voedingsconsulenten zijn die van dit vakgebied hun beroep maken. Zij kunnen dan gerichte adviezen geven over gezonde vervangende producten, zodat we toch allemaal de voedingsstoffen binnenkrijgen die we nodig hebben.
 
Allergieën
Steeds meer mensen vermijden bepaalde voedingsmiddelen, omdat ze een allergie of intolerantie hebben. Hun lichaam reageert negatief op bepaalde producten. De bekendste boosdoeners op dit gebied zijn melk, ei, pinda’s, schaaldieren en gluten. Een voedingsconsulent kan dan  helpen bij het herkennen van de symptomen en het samenstellen van een uitgebalanceerd dieet.
 
Obesitas
Een ander verschijnsel dat met voeding te maken heeft en steeds vaker voorkomt, is natuurlijk obesitas. Veel mensen vinden het moeilijk een gezonde balans te vinden tussen het aantal calorieën dat ze op een dag verbranden en de hoeveelheid voedingsstoffen die ze consumeren. Wil jij deze mensen ondersteunen bij het bereiken van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl? Dan is de Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent jouw startpunt. Met het vakdiploma van deze opleiding kun je je namelijk bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) laten registreren, zodat je aan de slag kunt als zelfstandig gewichtsconsulent.