Thema's

Thema's

Scheidegger-special: terugblik op de Open Dag

Op zaterdag 3 februari was de Scheidegger Open Dag in het centrum van Utrecht, waarvoor zich maar liefst 250 mensen hadden aangemeld! Zij kregen de kans om persoonlijk kennis te maken met de medewerkers en docenten van Scheidegger en een kijkje te nemen in het studiemateriaal dat tijdens de opleidingen wordt gebruikt. Grootste publiekstrekkers waren de proeflessen en de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met de opleidingsadviseurs.
 

Proefles

Voor veel volwassenen is het al best lang geleden dat zij in de schoolbanken zaten en voor de meesten is de manier van lesgeven heel anders dan ze vroeger op school gewend waren. De eerste proefles werd gegeven door Divera van der Elst, die bij Scheidegger een aantal coachingsvakken doceert. De zaal zat al snel vol, ook met mensen die niet per se geïnteresseerd waren in het onderwerp coaching, maar die wel benieuwd waren hoe het er 'in de klas' aan toe ging. De sfeer was erg goed en meteen vanaf het begin kwamen er interessante vragen voor de docente, waarna ook de interactie tussen de bezoekers onderling goed op gang kwam: men ging elkaars vragen beantwoorden, kwam met suggesties en vertelde over eigen ervaringen. Precies hoe het tijdens de echte lessen ook gaat!
 

Een persoonlijk opleidingsadvies

Het aantal bezoekers dat vragen had voor de opleidingsadviseurs was gewoonweg overweldigend. We vinden het geweldig om te zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden als ze zich op een opleiding aan het oriënteren zijn. Natuurlijk zijn een studiegids en een website heel informatief, maar er gaat niets boven een persoonlijk gesprek waarin je antwoord krijgt op al jouw vragen!
 

De carrièreswitch van Karin

Karin is met een hele lijst met vragen naar de Open Dag gekomen. Ze heeft zich duidelijk goed voorbereid. De meeste van haar vragen gaan over de stage die bij haar opleiding hoort en de rol die het Stage Instituut daarbij kan spelen. "Ik ben vroeger aan een opleiding HBO-V begonnen, maar heb die nooit afgemaakt. Ik heb een baan gevonden als dierenartsassistente en heb daarna 10 jaar bij een incassobureau gewerkt. Ik heb nu een hele mooie gelegenheid om een carrièreswitch te maken, en mijn verlangen om 'iets' in de zorg te gaan doen, begint toch weer te kriebelen. Ik wil daarom een opleiding Doktersassistente gaan volgen. Ik ben nu hier om te kijken wat de mogelijkheden zijn: ga ik voor een dag- of een avondopleiding, welke opleiding past het beste mij en natuurlijk: hoe moet het met een stage als je geen relevante werkomgeving hebt? Dat zijn de vragen waarop ik hier een antwoord hoop te krijgen!"
 

Patty gaat Bedrijfscoaching studeren

Patty is met een heel specifiek doel naar de Open Dag gekomen. Niet om zich te oriënteren, want ze weet al precies welke opleiding ze wil gaan doen. "Ik had al een vakgebied in mijn hoofd en heb toen een hele stapel studiegidsen en brochures aangevraagd. Ik werk nu op de Bedrijfsadministratie. Van daaruit begeleid ik onder meer stagiaires en nieuwe medewerkers en daar wil ik eigenlijk graag meer mee gaan doen." Ze legt uit: "Ons bedrijf is de laatste jaren steeds groter geworden en daarmee ook steeds zakelijker. Zowel medewerkers als leidinggevenden vinden het best lastig om daarmee om te gaan. Ik wil een opleiding Bedrijfscoaching gaan doen, om het bedrijf te helpen weer wat meer persoonlijk te worden. Scheidegger is de enige die de opleiding aanbiedt zoals ik 'm wil hebben en ik heb van de studieadviseurs hier op de Open Dag hele duidelijke en heldere antwoorden gekregen, dus ik ga binnenkort starten met m'n opleiding!"

Wil jij de sfeer ook proeven? Dat kan op een van onze Open Avonden en in deze video, die we speciaal maakten voor degenen die er niet bij waren!