Thema's

Thema's

Scheidegger-special: HBO Bachelor, Associate degree of Leergang

Als je een opleiding wilt volgen op HBO-niveau, dan heb je verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kies je een vakgebied dat goed bij jou past, maar je kunt ook zelf kiezen hoe lang je erover wilt doen om jouw diploma te behalen!
 
De meest bekende HBO-opleiding is de HBO Bacheloropleiding. Daarin leer je in 4 jaar (deel)tijd alles wat er te weten valt over jouw vakgebied. Je rondt je studie af met een getuigschrift en de officiële titel Bachelor.
 
Vind je 4 jaar studeren te lang? Kies dan voor een HBO Associate degree. Nog nooit van gehoord, zeg je? Dat kan kloppen. Dit opleidingsniveau bestaat nog niet zo lang, maar is sinds 1 januari 2018 officieel door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als HBO-niveau tussen MBO 4 en Bachelor in. Met een Associate degree-opleiding behaal je dus in 2 jaar tijd een officieel erkend diploma op HBO-niveau.
 
Wil jij in 1,5 jaar tijd de belangrijkste onderwerpen van jouw vakgebied bestuderen, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt? Dan zijn onze HBO Leergangen echt iets voor jou: kort en krachtig en direct toepasbaar!