Thema's

Thema's

Samenvatting juli 2017 – Scheidegger Special: Facilitair

Hou jij van afwisseling? En voel jij wel wat voor een ondersteunende functie? Dan is een facilitaire rol of een baan op het gebied van managementsupport misschien iets voor jou. Scheidegger biedt verschillende opleidingen die jou op weg helpen naar de baan die jij voor ogen hebt. Leren van en met elkaar staat bij ons centraal. Onze lessen zijn daarom klassikaal. Je leert van je docent, maar ook van je medestudenten. Samen kom je tot een optimaal resultaat.

Facilitaire functies

Elk (groot) bedrijf heeft een facilitaire dienst. Die laat je bureau glanzen als een spiegel, vult de koffieautomaat op tijd bij, vervangt de tl-buis die zo irritant boven je hoofd flikkert. En nog veel meer. Als facilitair medewerker wacht jou een baan vol afwisseling die je bij veel soorten bedrijven kunt vervullen. Van ziekenhuis tot cateraar, van bedrijfskantine tot magazijn, van luchthaven tot hotel.
Misschien spreekt een leidinggevende functie je aan? Als facilitair manager ben je verantwoordelijk voor de gehele huishouding van een bedrijf. Denk daarbij aan onderhoud, schoonmaak en inrichting. Ook stuur je de facilitaire medewerkers aan. Kortom: het facilitaire vakgebied biedt genoeg mogelijkheden!

Faciliteren kun je leren

Scheidegger heeft op facilitair terrein diverse praktijkgerichte opleidingen. Volg de vakopleiding Medewerker Facilitaire Schoonmaak en groei in 6 maanden uit tot een professionele schoonmaker. Na de opleiding kun je meteen aan de slag in kantoren, scholen of hotels. Spreekt het je aan om in een organisatie allerlei zaken te regelen? Dan is bijvoorbeeld MBO Professioneel Facilitair Medewerker iets voor jou. Naast schoonmaak houd je je dan onder meer bezig met verhuizingen, catering en onderhoud. Onze opleiding MHBO Facilitair Management is ideaal als je een leidinggevende functie in de facilitaire dienstverlening leuk vindt. Je ontwikkelt in deze opleiding je managementvaardigheden. Treetje hoger? We bieden ook de HBO Leergang Facilitair Management. In dit programma komen aspecten zoals voorraadbeheer, facilitymanagement en managementvaardigheden aan de orde.

In je element als managementassistent

Ben je goed in organiseren, coördineren en communiceren? Denk eens in de richting van managementsupport. Als managementassistent of officemanager ben je de spreekwoordelijke spin in het web. Je bent de duizendpoot die onder meer de agenda’s van de directie en managers beheert, vergaderingen voorbereidt, mails verstuurt en bezoekers gastvrij ontvangt.
Een officemanager heeft vaak ook nog de leiding over een team. Zulke ondersteunende taken zijn binnen een bedrijf onmisbaar. Het is afwisselend en dankbaar werk!

Opleidingen managementsupport

Scheidegger biedt je een aantal opleidingen op het gebied van managementsupport. Een hoog aangeschreven opleiding is MBO Professioneel Managementassistent. Je leert daarin alle essentiële vaardigheden om als managementassistent te kunnen functioneren. Ook heel interessant is de opleiding MBO Personal Assistent. Je ontwikkelt je dan tot de rechterhand van de manager én vertrouwenspersoon en tussenpersoon. Zoek je een geschikte opleiding op HBO-niveau? Schrijf je dan in voor de HBO Leergang Officemanagement. Deze brede leergang helpt je met grote stappen verder te komen in het veelzijdige gebied van officemanagement.

De vijf van deze maand

Een opleiding kiezen op facilitair of support-gebied? Laat je inspireren door onze 5 populairste opleidingen van dit moment: