Thema's

Thema's

Samenvatting augustus 2017 – Scheidegger Special: Horeca

Voor de zomervakantiegangers zit het erop: er moet weer gewerkt worden! In deze nieuwsbrief houden we het vakantiegevoel nog even vast. Want hoe motiveer je jezelf om aan de slag te gaan? En zou het niet heerlijk zijn als je het hele jaar door in vakantiestemming kon zijn?

Iedereen weer aan het werk

Na de vakantie is het altijd lastig om weer in het normale werkritme te komen.
Wij geven je 3 tips:

Het is verleidelijk om alle mailtjes die tijdens je afwezigheid in je postvak zijn beland een voor een te lezen en te beantwoorden. Verstandiger is om een kwartiertje uit te trekken om je mails te sorteren, waarna je de belangrijkste berichten als eerste kunt beantwoorden.
Is een bericht niet belangrijk of niet meer actueel? Gelijk verwijderen. Dat geeft een opgeruimd gevoel en zorgt dat je letterlijk en figuurlijk meer focus hebt voor de belangrijke berichten.

Neem niet te veel hooi op je vork. Als je een paar dagen of weken niet hebt gewerkt, is het verleidelijk om overal 'ja' tegen te zeggen en meer werk aan te pakken dan je eigenlijk aankunt. Het is goed om je te realiseren dat het bedrijf ook tijdens jouw afwezigheid gewoon doorgedraaid heeft. Niet alles hoeft vandaag al af. Pak dus eerst die taken op die echt nodig zijn en plan de overige werkzaamheden op een later moment. 

Spreek een bijkletsmoment met je collega's af. Als er meerdere mensen op vakantie zijn geweest, wil natuurlijk iedereen zijn verhaal kwijt. Plan een koffiemomentje of ga tijdens de lunch bij elkaar zitten en luister aandachtig naar elkaar. Zo komt iedereen aan bod en hou je de rest van de dag je aandacht bij je werkzaamheden. Bonustip: werkt ook goed na het weekend!

Scheidegger-special: Horeca

Fijn hè, samen herinneringen ophalen? Het vakantiegevoel komt weer helemaal bovendrijven. Misschien moet je daar iets mee gaan doen! Want heb je hier al eens over nagedacht? Iemand heeft voor jou die heerlijke maaltijd klaargemaakt. Of die geweldige rondreis door Azië bedacht en gepland. En heb je er wel eens bij stilgestaan wat er allemaal bij komt kijken om een hotel te runnen? Zou dat niets voor jou zijn?

Bij Scheidegger vind je een uitgebreid opleidingsaanbod op het gebied van toerisme, horeca en vrije tijd. Je kunt kiezen voor een opleiding op MBO- of HBO-niveau, dus er zit altijd iets interessants tussen. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als reisadviseur of reisleider? Kies dan voor de MBO-opleiding Travel & Hospitality. Of hou jij van koken en bakken en vind je het een uitdaging om mensen culinair te verwennen? Maak dan van je hobby je beroep en volg een opleiding tot professioneel kok. Ook als je leidinggevende ambities hebt, heb je in dit vakgebied volop mogelijkheden, bijvoorbeeld met een HBO-opleiding Toeristisch Management.

De vijf van van augustus

Je merkt het al, de opleidingen in deze sector zijn al even divers als de vakantiemogelijkheden zelf. Maar hoe maak je een keuze? Er is immers zo veel te doen in deze sector! Laat je inspireren door onze top 5, of bekijk alle opleidingen.