Thema's

Thema's

Ruim 200.000 nieuwe banen. Waar liggen de kansen?

De Nederlandse economie blijft groeien en die stijgende lijn is inmiddels ook duidelijk te zien op de arbeidsmarkt. De verwachting is dat er dit jaar ruim 150.000 banen bij komen en volgend jaar nog eens 75.000. Een mooi moment dus om te kijken waar de meeste kansen liggen.

Op zoek naar een (andere) baan? Ga voor zeker in de zorg!

Volgens uitkeringsinstantie UWV is de banentoename het grootst in de zorgsector. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose voor de komende jaren: naar verwachting komen er dit jaar in de zorg 12.000 banen bij en volgend jaar nog eens 18.000. Nieuwe wet- en regelgeving en toenemende vergrijzing zorgen ervoor dat de vraag naar goed opgeleid personeel vooral in de kinderopvang en de thuiszorg enorm zal toenemen. 

Goed voorbereid aan de slag

Mooie kansen dus als je al werkzaam bent in de zorg, of overweegt de overstap richting deze sector te maken. Bij Scheidegger leiden we je perfect op voor een beroep in de zorg. Kies jij voor de kinderopvang? Dan hebben we een aantal interessante opleidingen voor je, zoals de MBO Kinderopvang of de MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3. Ben jij ambitieus en beschik je over leidinggevende kwaliteiten? Dan is de HBO Leergang Manager Kinderopvang voor jou een goede keuze!
Ook voor andere opleidingen op het gebied van zorg en welzijn ben je bij Scheidegger aan het goede adres. De vraag naar thuiszorgmedewerkers gaat sterk stijgen, dus met een opleiding MBO Helpende Zorg en Welzijn of een MBO 3-diploma gespecialiseerd in thuiszorg kun jij zo aan de slag! 

Bron: allesoverhr.nl