Thema's

Thema's

Praktijkgericht studeren

Als je als volwassene weer naar school gaat, dan zit je niet te wachten op pagina na pagina theorie. Je wilt aan de slag! Dat komt goed uit, want bij Scheidegger gaan we veel verder dan de theorie.

Docenten uit de praktijk

Onze docenten zijn – net als jij – echte praktijkmensen. Ze hebben jarenlange ervaring in het vak waarin ze lesgeven. Ze snappen dus welk werk jij doet, wat je wilt leren en welke informatie voor jou echt belangrijk is. Je zult ook merken dat ze dankzij die ervaring jouw vragen heel goed kunnen beantwoorden en de stof heel goed weten uit te leggen: de theorie uit het boek wordt veel duidelijker met de praktijkvoorbeelden van de docent.

Lessen gericht op de praktijk

Tijdens de les gaat de docent trouwens veel verder dan alleen de theorie uitleggen en het bespreken van de huiswerkopdrachten. Als je bijvoorbeeld op je werk ergens tegenaan loopt, dan kun je dat tijdens de les ‘in de groep gooien’. Misschien zijn je medestudenten in hun werkpraktijk hetzelfde probleem wel eens tegengekomen. Altijd interessant om te horen hoe dat in andere organisaties wordt opgelost. Of om met elkaar te discussiëren over mogelijke oplossingen. Komen jullie er samen niet uit? Dan kan de docent je vanuit zijn of haar ervaring tips geven waarmee je zelf op je werk aan de slag kunt. Ook is er tijdens de lessen ruimte om te oefenen met de praktijk, bijvoorbeeld in casussen, simulaties of brainstormsessies.

Gouden garantie #4

Je hebt vast al wel eens gehoord van onze 6 gouden garanties. Nummer 4 is de Klaar-voor-het-vak-garantie, die gaat heel specifiek over praktijkgericht studeren:
Natuurlijk is het halen van je diploma een belangrijk doel. Maar je wilt meer dan alleen kennis. Je wilt beter worden in het vak dat je uitoefent of gaat uitoefenen. Daarom werken we alleen maar met docenten die zelf uit het vak komen en die daardoor precies weten hoe ze de theorie kunnen vertalen naar de praktijk. Ook verzorgen we voor een groot aantal vakgebieden speciale praktijksessies. Bij ons krijg je dus niet alleen les, maar word je ook echt klaargestoomd voor je vak. Wij garanderen je dat je alles wat je leert meteen kunt toepassen in de praktijk.
 
Je ziet het: wij zijn zo zeker van de kracht van onze praktijkgerichte opleidingen, dat we je garanderen dat je er ook echt iets aan hebt!