Thema's

Thema's

Open Dag Scheidegger: veel tevreden gezichten

Zaterdag 19 januari was onze eerste Open Dag van dit jaar. Deze keer niet in Utrecht, maar op ons hoofdkantoor in Hilversum. Een schot in de roos blijkbaar, want de belangstelling was enorm!
 
Adviesgesprek
Veruit de meeste mensen kwamen voor een adviesgesprek. Sommigen met heel specifieke vragen over een opleiding en anderen juist omdat ze het lastig vonden om een keuze te maken uit het aanbod.
 
Sfeer proeven
Natuurlijk was er nog veel meer te doen, zoals een presentatie over de praktische kanten van een opleiding. In de zaal ernaast konden bezoekers ieder uur aanschuiven bij een proefles, om het klassikale Scheidegger-gevoel eens in het echt mee te maken en om kennis te maken met onze docenten. Dat kon ook op de infomarkt, waar de docenten en medewerkers rondliepen om vragen te beantwoorden. Op de infomarkt stond bovendien een enorme literatuurtafel. Daar lagen de studiematerialen van een groot aantal opleidingen uitgestald, zodat aspirant-studenten konden kijken welke theorie en welke boeken er bij hun opleiding hoorden.
 
Talentscan
Ook nieuw deze keer was de Talentscan. Alle bezoekers konden van tevoren of op de Open Dag zelf een vragenlijst invullen. De uitslag bestond uit een overzicht van Talenten, Uitdagingen, Drijfveren en Interesses. Voor veel mensen waren de resultaten geen grote verrassing. Maar soms gingen ze daardoor toch anders naar een opleiding kijken: als ik dit al heel goed kan, kan ik dan niet beter een opleiding volgen over een ander onderwerp? Of: ik zit nu wel in dit vakgebied, maar eigenlijk liggen mijn interesses heel ergens anders. Kan ik niet beter kiezen voor omscholen in plaats van bijscholen?

Groot succes
De Open Dag was ook de primeur van onze nieuwe campagne: Studeren met de wind in de rug én natuurlijk de 6 gouden garanties. Het pand was daarom aangekleed met banners en posters met het nieuwe logo en natuurlijk de kenmerkende foto’s van trotse mensen met een diploma en wapperende haren. Zij zijn het symbool voor hoe je bij Scheidegger je diploma haalt met de wind in de rug. Onze bezoekers hebben in elk geval vast gemerkt hoeveel steun ze krijgen vóór ze met hun opleiding beginnen. En aan de tevreden gezichten te zien, gaan er ook velen ontdekken hoe goed we ze blijven steunen tíjdens hun opleiding.