Thema's

Thema's

Onze populairste opleidingen voor september 2022

September is een belangrijk startmoment voor Scheidegger, want dat is dé maand dat we veel nieuw studenten mogen verwelkomen die een erkende MBO- of HBO-praktijkopleiding bij ons gaan volgen! Ben jij je nog aan het oriënteren? Ontdek hier welke opleidingen het meest populair zijn.
 

MBO Apothekersassistent niveau 4 (2 jaar)

Je stapt ’s ochtends de apotheek binnen, start de computer op en begint met het controleren en inboeken van bestellingen. Daarna ga je aan de slag met het klaarmaken van doktersrecepten en neem je telefoontjes aan. De eerste klanten stromen binnen, die je aan de balie helpt en de juiste medicijnen meegeeft en advies geeft over medicijngebruik. Klinkt dit als iets voor jou? Word dan apothekersassistent!
 
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een VMBO-diploma of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken.
 

MBO Medisch secretaresse (6 maanden)

Als medisch secretaresse vervul je een centrale, coördinerende rol in bijvoorbeeld een ziekenhuis, een huisartsenpraktijk of een andere zorginstelling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en zorgt voor telefoontjes, medische dossiers en de planning en invulling van spreekuren en onderzoeken. Wil je je als secretaresse gaan ontwikkelen tot medisch secretaresse, of heb jij interesse om te gaan specialiseren? Volg dan deze korte opleiding!
 

HBO Kindercoach (15 maanden)

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van een kind? Of ouders en gezinnen helpen goed te blijven functioneren? Sociale en maatschappelijke motivaties zijn van belang bij deze HBO-opleiding tot Kindercoach. Het professioneel begeleiden en coachen van ouder en kind, het observeren van gedrag en het herkennen van voortgang of afwijkingen in de ontwikkeling en omgaan met pestgedrag, leerstoornissen, gedragsproblemen, echtscheiding en ongewenst gedrag zijn onder andere de dingen die je leert.
 
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een HAVO-diploma of MBO-diploma, of door werkervaring op dit niveau functioneert. Dit is dé opleiding voor jou als je al in het onderwijs werkt, in de kinderopvang of hulpverlening of je je verder wil specialiseren in kindercoaching.
 

HBO Remedial Teacher (15 maanden)

Ben je werkzaam als coach of leerkracht en wil je je verdiepen of specialiseren in remedial teaching? Kies dan voor de HBO-opleiding Remedial Teacher! Als remedial-onderwijscoach help je kinderen van 4 tot 12 jaar met lees-, taal-, reken- of gedragsproblemen buiten schooltijden. Je leert hoe je door middel van een behandelplan via extra les en begeleiding kinderen op een gewenst niveau kunt krijgen.
 
Werken in het onderwijs is noodzakelijk om deze opleiding te kunnen volgen en het beroep uit te oefenen. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert.
 

HBO Pedagogisch beleidsmedewerker/coach (6 maanden)

Het korte HBO-programma is speciaal bedoeld voor iedereen die in de kinderopvang werkt en straks wil functioneren als pedagogisch beleidsmedewerker en coach op HBO-niveau. Je wilt graag je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en coaching verder ontwikkelen, zodat je straks succesvol medewerkers kunt coachen, een pedagogisch beleidsplan kunt opstellen en het management kunt adviseren over dit beleid.
 

HBO HR-management (1 jaar)

Kun je goed met mensen omgaan? En wil je iedereen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is een opleiding tot HR-manager iets voor jou. In dit HBO-programma verdiep je je in de rechten van werkgever en werknemer. Zo ontdek je wat er allemaal komt kijken bij indiensttreding, ziekte, ontslag of re-integratie van een medewerker. Je krijgt inzicht in HR-instrumenten, privacywetgeving, arbeidsovereenkomsten, dossiers en hoe je een sparringpartner voor het management
 
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert.
 

Neem contact op met Scheidegger

Heb jij vragen over een van deze opleidingen of een andere opleiding bij Scheidegger? Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. We vertellen je graag meer! Bel ons op 035 − 7 121 992, mail naar info@scheidegger.nl of stel je vraag online.