Thema's

Thema's

Nuttig, zo'n Open Dag!

Als je een opleiding gaat volgen, dan wil je je natuurlijk goed oriënteren. Onze brochure en website helpen je een heel eind op weg, maar de keuze wordt een stuk makkelijker als een opleiding echt tot leven komt. Speciaal daarvoor organiseren wij onze Open Dagen.

Wat is er te doen?

  • Je krijgt informatie over onze werkwijze, de opbouw van de opleidingen en wat je allemaal mag verwachten als je een opleiding gaat volgen.
  • Je kunt een proefles bijwonen, zodat je echt kunt ervaren hoe het is om bij Scheidegger in de schoolbanken te zitten.
  • Je kunt een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Zo'n gesprek kost niets en je zit nog nergens aan vast. Wel krijg je antwoorden op jouw vragen en bespreken jullie samen welke opleiding het beste past bij jou en jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je de beste keuze voor je toekomst maakt. 
 


Lukt het je niet om naar de Open Dag te komen, of staan er op korte termijn geen Open Dagen gepland? Bezoek dan een van onze regionale Open Avonden!

De vragen van Karin

Karin is met een hele lijst met vragen naar de Open Dag gekomen. Ze heeft zich duidelijk goed voorbereid. De meeste van haar vragen gaan over de stage die bij haar opleiding hoort en de rol die het Stage Instituut daarbij kan spelen. “Ik ben vroeger aan een opleiding HBO-V begonnen, maar heb die nooit afgemaakt. Ik heb een baan gevonden als dierenartsassistente en heb daarna 10 jaar bij een incassobureau gewerkt. Ik heb nu een hele mooie gelegenheid om een carrièreswitch te maken, en mijn verlangen om ‘iets’ in de zorg te gaan doen, begint toch weer te kriebelen. Ik wil daarom een opleiding Doktersassistente gaan volgen. Ik ben nu hier om te kijken wat de mogelijkheden zijn: ga ik voor een dag- of een avondopleiding, welke opleiding past het beste bij mij en natuurlijk: hoe moet het met een stage als je geen relevante werkomgeving hebt? Dat zijn de vragen waarop ik hier een antwoord hoop te krijgen!”

Patty gaat binnenkort starten

Patty is met een heel specifiek doel naar de Open Dag gekomen. Niet om zich te oriënteren, want ze weet al precies welke opleiding ze wil doen: "Ik had al een vakgebied in mijn hoofd en heb toen een hele stapel studiegidsen en brochures aangevraagd. Ik werk nu op de Bedrijfsadministratie. Van daaruit begeleid ik onder meer stagiairs en nieuwe medewerkers en daar wil ik eigenlijk graag meer mee gaan doen." Ze legt uit: "Ons bedrijf is de laatste jaren steeds groter geworden en daarmee ook steeds zakelijker. Zowel medewerkers als leidinggevenden vinden het best lastig om daarmee om te gaan. Ik wil een opleiding Bedrijfscoaching gaan doen, om ons bedrijf te helpen weer wat meer persoonlijk te worden. Scheidegger is de enige die de opleiding aanbiedt zoals ik 'm wil hebben en ik heb van de studieadviseurs hier hele duidelijke en heldere antwoorden op mijn vragen gekregen, dus ik ga binnenkort starten met m'n opleiding!"