Thema's

Thema's

Korte opleiding? Goede start!

Of je nu wilt snuffelen aan een nieuw vakgebied, specifieke theorie onder de knie wilt krijgen of wilt 'proefdraaien' voor een volledige MBO- of HBO-opleiding: met een korte opleiding van Scheidegger kun je alle kanten op!
 
Een nieuwe richting
Zit je niet op je plek in je huidige functie? Zou je het liefst iets heel anders gaan doen, maar weet je nog niet precies wat? Onze basisopleidingen zijn korte oriëntatieprogramma's waarin je de basiskennis en -vaardigheden leert om in je nieuwe vakgebied aan de slag te gaan. In onze vakopleidingen ga je meteen wat dieper in op de theorie en oefen je uitgebreider met je vaardigheden. Een aantal vakopleidingen bereidt je voor op externe examens, waarmee je een branchediploma kunt behalen.
 
Proefdraaien
Het kan ook zijn dat je al weet welke kant je op wilt, maar dat een volledige MBO- of Bacheloropleiding net een stapje te ver is. Heel begrijpelijk, want zo'n volledige opleiding is een keuze voor de langere termijn en dan wil je wel zeker zijn van je zaak. Daarom kun je bij Scheidegger kiezen uit een groot aantal korte, praktijkgerichte MBO-opleidingen. Deze zijn opgebouwd uit modules uit een erkende MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4. Hetzelfde geldt voor onze HBO-opleidingen: in een kort HBO-programma, een HBO Leergang of een Associate degree volg je een gedeelte van een Bacheloropleiding.
En heb je na zo'n korte opleiding de smaak te pakken? Dan kun je in de meest gevallen soepel doorstromen naar de volledige MBO-opleiding of HBO Bachelor, waarbij je de al gevolgde vakken niet nog een keer hoeft te doen!