Thema's

Thema's

Klassikaal studeren

Bij Scheidegger doen we er alles aan om jouw slagingskans zo groot mogelijk te maken. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk: de kans op een diploma is namelijk veel groter als je klassikaal studeert. Tijdens de lessen ga je niet alleen aan de slag met de theorie en de gemaakte opdrachten, je werkt ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Zo haal je maximaal rendement uit je opleiding.

De voordelen van klassikaal studeren

Klassikaal studeren werkt heel motiverend: de bijeenkomsten zijn een goede stok achter de deur om de theorie te bestuderen en je opdrachten te maken. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen:

  • Onze docenten hebben zelf ruime werkervaring in het vakgebied. Zij kunnen de theorie dus heel goed uitleggen met behulp van duidelijke voorbeelden uit de praktijk. En heb je vragen? Dan krijg je gelijk een antwoord.
  • Iedere groep en iedere student is anders. De docent kan het programma dus aanpassen aan de groep, door meer of minder aandacht aan bepaalde onderwerpen uit het boek te besteden.
  • Je studeert samen met medestudenten die net als jij een baan hebben en die gaan voor een diploma. Dit werkt motiverend en leidt tot interessante discussies. Daardoor kunnen jullie leren van elkaars ervaring en input.
  • Je maakt kennis met situaties uit andermans werkpraktijk. Je leert dus heel veel nieuwe dingen over je eigen vakgebied en ontdekt oplossingen waar je misschien zelf nooit op gekomen was.

Klassikaal maar niet schools

Onze lessen worden zo ingericht, dat we dit leereffect zo groot mogelijk maken. Daarom zit je tijdens de lessen niet in rijen achter elkaar, zoals vroeger op school of in de collegebanken. De tafels en stoelen staan in een U-vorm om de docent heen, zodat je niet alleen je docent aan kunt kijken, maar ook je medestudenten. Dat praat een stuk prettiger. Want er wordt flink wat gepraat tijdens de lessen. Wij geloven namelijk niet in docenten die voor de klas een verhaal vertellen, maar juist in leren met elkaar en van elkaar. En er valt heel wat te leren: iedereen in de groep heeft al eerder een opleiding gevolgd. En de meesten hebben ook al behoorlijk wat werkervaring. Dus misschien loopt jouw overbuurman op zijn werk wel tegen dezelfde problemen aan als jij. Dan is het fijn als je daarover kunt sparren. Of misschien snapt je buurvrouw een stukje theorie niet. Dan heb jij mogelijk een heel mooi voorbeeld uit jouw praktijk om die theorie duidelijk te maken. En daar kan zij dan weer wat mee in haar praktijk.

De kleine klassen van Scheidegger

Uiteraard leer je niet alleen van elkaar, maar ook van je docent. En dat contact verloopt heel persoonlijk. Je zit bij Scheidegger namelijk in kleine klassen: maximaal 20 personen. Na een paar lessen ken je elkaar dus echt en de docent heeft alle tijd om in te gaan op vragen. De docent bepaalt zo voor een groot deel het succes van je opleiding. Je wilt daarom les van iemand die weet waar hij het over heeft en die de stof boeiend kan uitleggen. Onze docenten zijn daar speciaal op geselecteerd en worden regelmatig geëvalueerd. Mocht het na 2 lessen toch niet helemaal klikken tussen jouw groep en de docent, dan zorgen wij dat er vanaf de volgende les iemand anders voor de klas komt. Zo doen we er dus alles aan om jou optimaal voor te bereiden op je examens!

Gegarandeerd succes

Die kleine klassen en goede docenten vinden we heel belangrijk. Dit zijn dan ook twee van onze zes gouden garanties. Om de kans op een diploma nog verder te vergroten, garanderen we je bovendien dat je heel veel persoonlijke begeleiding krijgt. En haal je een keer een examen niet, terwijl je je wel goed had voorbereid? Dan mag je het op onze kosten nog een keer overdoen. Wij doen er dus alles aan om jou te begeleiden richting het diploma, zodat jij maximale kans hebt om te slagen! En als je eenmaal geslaagd bent, dan ben je ook echt klaar voor je vak en heb je een officieel diploma op zak, dat echt waarde toevoegt aan je cv. Gegarandeerd