Thema's

Thema's

De kortste weg naar een HBO-diploma

Je functioneert op HBO-niveau, maar je hebt, om wat voor reden dan ook, nooit een HBO-diploma gehaald. Een volledige HBO Bacheloropleiding volgen lijkt dan een grote stap. Misschien heb je voor jouw functie wel een opleiding op HBO-niveau nodig, maar hoeft dit geen Bachelor te zijn. Dan kun je ook voor een kortere officiële HBO-opleiding kiezen. 

Nieuw in ons assortiment: Associate Degrees

Scheidegger biedt nu, naast volledige erkende Bacheloropleidingen en HBO-leergangen, Associate Degrees (AD) aan. Een Associate Degree is een 2-jarige landelijk erkende HBO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd) voor iedereen die al een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma op zak heeft, maar liever niet nog eens minimaal 3 jaar de collegebanken in wil gaan voor zijn HBO Bachelor-diploma. De eerste AD’s starten vanaf september.
 
Met alle kortere HBO-opleidingen rond je een belangrijk deel van een volledige Bachelor af. Daarom kunnen ze vrijstellingen opleveren als je later nog een Bacheloropleiding wilt volgen. 

Officieel HBO-diploma

Voor veel functies op HBO-niveau is geen Bachelorgetuigschrift vereist, maar wel een officieel diploma op HBO-niveau. Een Associate Degree levert een diploma op tussen MBO 4- en HBO Bachelorniveau in. Omdat je een deel van een HBO Bacheloropleiding afrondt, kun je na afronding in kortere tijd alsnog je HBO Bachelordiploma behalen. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen.

Wij bieden de volgende AD’s aan:

 

HBO-leergang

Met een HBO-leergang ontwikkel je jezelf op HBO-niveau. Deze leergangen bieden je dan ook een uitstekend perspectief voor je verdere carrière. Je kunt hiermee je HBO-werk- en -denkniveau aantonen. Voor veel functies op HBO-niveau is dit diploma voldoende. Een van de grote voordelen van een HBO-leergangdiploma is dat dit je de mogelijkheid biedt om daarna alsnog door te studeren richting een officiële HBO Bacheloropleiding. 

Geen stage

Voor de meeste HBO-leergangen heb je een vooropleiding op minimaal HAVO- of MBO-niveau nodig. Als je die vooropleiding niet hebt, nodigen we je uit voor een persoonlijke intake. In dat gesprek bespreken we je motivatie en voorkennis. Scheidegger biedt een breed scala aan HBO-leergangen. Je hoeft voor deze opleiding géén stage te lopen.

HBO Bachelor

Deze erkende Bacheloropleidingen van Scheidegger (NVAO-geaccrediteerd) zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een drukke baan en/of een druk privéleven. Daarom is het programma overzichtelijk opgebouwd uit modules en die zijn bijzonder praktisch en inspirerend van opzet. Per module rond je steeds een onderwerp af. Dat maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. Na het afronden van de complete opleiding ontvang je een Bachelorgetuigschrift en mag je de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren.

Open avond op 5 juli

Wil je meer weten over onze aanpak en de opzet van onze HBO-opleidingen of een adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs? Kom dan naar onze open avond op 5 juli in Utrecht.
 
Bekijk ons complete aanbod aan HBO-opleidingen.