Thema's

Thema's

Vanaf nu ben je in de ouderenzorg zeker van een baan

Wil jij graag aan de slag in de ouderenzorg? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf nu ben je met een afgeronde erkende opleiding voor de ouderenzorg verzekerd van een baan in je eigen regio.

Arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’

Deze unieke afspraak is onderdeel van de arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’. Dit is een plan van CNV Zorg & Welzijn, het ministerie van VWS, ActiZ, BTN, de MBO Raad, NVZ en FNV om de arbeidsmarktproblemen in de zorg structureel aan te pakken.

Meer uren draaien

De baangarantie geldt voor nieuwe toetreders, maar ook voor iedereen die al in de sector werkt en heeft gewerkt. Daarnaast worden er korte metten gemaakt met kleine urencontractjes en kunnen zorgmedewerkers die meer uren willen werken, deze uren ook krijgen.

Aan de slag in de ouderenzorg?

Wil jij ook aan de slag in de ouderenzorg en verzekerd zijn van een baan? Schrijf je dan gauw in voor de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3, specialisatie Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgMBO Verpleegkundige Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg niveau 4 of de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) van Scheidegger.
 
Bron: Zorgvisie