Thema's

Thema's

Tijd voor het functioneringsgesprek!

Aan het begin van het jaar heb je samen met je werkgever of leidinggevende afspraken gemaakt over wat jullie dit jaar van elkaar verwachten. Nu de helft van het jaar erop zit, wordt het tijd voor een tussentijdse evaluatie: liggen we nog op koers, of moeten we bijsturen? Zijn de plannen die we samen hebben gemaakt haalbaar? Of moeten we de afspraken wijzigen?

Tweerichtingsverkeer

Meestal ligt tijdens het gesprek de nadruk bij de prestaties van de werknemer: Ga jij de afgesproken targets halen? Of dat noodzakelijke diploma halen? Maar het doel van de gemaakte afspraken is om samen de beste resultaten boeken voor de organisatie. En daarmee is dit dus ook de perfecte gelegenheid om aan te geven wat jij van jouw werkgever nodig hebt om die afspraken te realiseren. Heb je meer tijd nodig om een project te kunnen afronden of om de opdrachten voor je opleiding uit te voeren? Of kom je budget tekort om de beloofde aankopen te doen? Krijg je niet genoeg ondersteuning of medewerking vanuit andere afdelingen? Dit is het moment om het op tafel te gooien, zodat je werkgever jou de tools kan geven om alsnog je doelstellingen te behalen.

Bijsturen

Het kan natuurlijk best zijn dat er het afgelopen halfjaar dingen veranderd zijn. In de organisatie, de bezetting of jouw persoonlijke situatie. Misschien zijn er wel nieuwe ontwikkelingen waardoor er nieuwe afspraken nodig zijn. Tijdens het functioneringsgesprek bespreken jullie de huidige situatie en hoe het komende halfjaar eruit komt te zien.  Zo houden jullie samen de blik op de toekomst. Dan weet je waar je en toe bent en kun jij het beste uit jezelf halen, zodat je aan het einde van het jaar een geweldige beoordeling krijgt.