Thema's

Thema's

Scheidegger-special: Zorg, Welzijn en Hulpverlening

Zorgverlening. Voor de een is het een roeping, voor de ander juist een strategische keuze. Want eerlijk is eerlijk: de werkgelegenheid is nergens hoger dan in de zorgsector en de kans op een baan is dan ook groot. En met € 10.000,- overheidssubsidie studeer je heel voordelig!

Zorgverleners en zorgvragers

Maar of je nu idealistische of materialistische redenen hebt om voor dit vakgebied te kiezen, het doel is hetzelfde: je wilt mensen ondersteunen die zorg nodig hebben. Die zorgvraag kan op verschillende manieren ontstaan: door ziekte of een ongeval, maar ook door ouderdom of psychische problemen. Ook kunnen mensen begeleiding nodig hebben in bepaalde periodes in het leven. Denk bijvoorbeeld aan jongerenzorg of echtscheidingsbemiddeling.

Jij maakt het verschil

In een periode in je leven waarin het toch al niet zo lekker loopt, speelt de persoon die de zorg verleent een belangrijke rol. Cliënten hebben behoefte aan een zorgverlener die echt naar ze luistert en die ze ook echt begrijpt. Want hoe vaak worden ze niet van het kastje naar de muur gestuurd? Inlevingsvermogen is dan ook erg belangrijk, net als goede communicatieve vaardigheden. Want de manier waarop jij met cliënten omgaat, bepaalt voor een groot deel hoe zij de kwaliteit van de zorg ervaren.  In de zorgopleidingen van Scheidegger leer je mensen professioneel ondersteunen, waardoor jij écht het verschil maakt in het leven van anderen.

Tot € 10.000,- subsidie

De overheid wil dat meer volwassenen deelnemen aan het hoger onderwijs en heeft daarvoor een aantrekkelijke subsidieregeling ingesteld. Zo studeer je met duizenden euro's korting!
 
Dit zijn de zorgopleidingen die in aanmerking komen voor deze subsidie:


Meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.