Thema's

Thema's

Scheidegger-special: Voordelig studeren met een opleidingsbudget

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen euro's aan opleidingsgeld niet ingezet, omdat werknemers niet weten dat hun werkgever een budget heeft gereserveerd voor opleidingen. Zonde natuurlijk!

Hoe zit het eigenlijk met dat opleidingsbudget?

In veel organisaties wordt gewerkt met een opleidingsbudget. Hiermee worden de opleidingen en trainingen van medewerkers betaald. Dit budget is niet persoonsgebonden, alle medewerkers kunnen een verzoek indienen om op kosten van de organisatie een opleiding of training te volgen.

Waarom wordt dit geld niet gebruikt?

Veel medewerkers (meer dan 25%!) zijn niet op de hoogte van dit opleidingsbudget. Zij denken dat ze een opleiding of training zelf moeten betalen. Het komt dan ook vaak voor dat het opleidingsbudget niet volledig wordt gebruikt. En dat is jammer. Aan de ene kant omdat medewerkers op deze manier een opleiding mislopen. En aan de andere kant omdat de organisatie het volgende jaar misschien wel een kleiner budget beschikbaar stelt, omdat het oude niet is opgemaakt.

Dit is je kans!

Het einde van het jaar komt snel dichterbij, en de kans is groot dat er ook in jouw organisatie nog een flinke hoeveelheid opleidingsgeld beschikbaar is. Informeer hier eens naar bij je manager of bij de afdeling Personeelszaken; misschien is dit het perfecte moment voor jou om je in te schrijven voor een opleiding of training!