Thema's

Thema's

Haal je HBO-diploma

Als je een opleiding wilt volgen op HBO-niveau, dan heb je verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kies je een vakgebied dat goed bij jou past, maar je kunt ook zelf kiezen hoe lang je erover wilt doen om jouw diploma te behalen!

Hogeschool Scheidegger

De afgelopen jaren zagen we dat de vraag naar onze korte HBO-programma's steeds groter werd. Ook hoorden we steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun MBO-opleiding graag verder wilden studeren richting HBO. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger. Dat is studeren op HBO-niveau, op de vertrouwde Scheidegger-manier: klassikaal, betaalbaar en met de wind in de rug. Hogeschool Scheidegger is erkend door het ministerie van OCW. Dat betekent dat wij officiële HBO-diploma's mogen verstrekken en dat je bij ons het officiële Bachelor- of Associate degree-getuigschrift kunt behalen.

HBO Bachelor

De bekendste HBO-opleiding is de HBO Bacheloropleiding. Daarin leer je in 4 jaar (deel)tijd alles wat er te weten valt over jouw vakgebied. Je rondt je studie af met een getuigschrift en de officiële titel Bachelor.

HBO Associate degree

Vind je 4 jaar studeren te lang? Kies dan voor een HBO Associate degree. Nog nooit van gehoord, zeg je? Dat kan kloppen. Dit opleidingsniveau bestaat nog niet zo lang, maar is sinds 1 januari 2018 officieel door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als HBO-niveau tussen MBO 4 en Bachelor in. Met een Associate degree-opleiding behaal je dus in 2 jaar tijd een officieel erkend getuigschrift op HBO-niveau. 

Kort HBO

Het is zelfs mogelijk om in nog kortere tijd je HBO-diploma te behalen. Hogeschool Scheidegger biedt een groot aantal korte HBO-programma’s aan. Dit zijn opleidingen die ongeveer een jaar duren en waarin je aan de slag gaat met de belangrijkste onderwerpen uit het vakgebied. Rond je de opleiding succesvol af, dan ontvang je een Scheidegger-diploma waarmee je jouw HBO-niveau aantoont.

Studiefinanciering

Ook financieel gezien is het volgen van een HBO-opleiding heel aantrekkelijk. Als je jonger bent dan 55 jaar, dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet. Volg je een HBO Bacheloropleiding, Associate degree-opleiding of een kort HBO-programma dat is opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding? Dan kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet. Zo haal je met minimale kosten het maximale uit jezelf!
 
Kijk snel welke opleidingen in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet.