Thema's

Thema's

Dat had je niet verwacht van Scheidegger

Als je de naam Scheidegger hoort, denk je 'opleidingen'. Misschien denk je zelfs wel 'secretaresseopleidingen'. Niet zo gek, want daar liggen inderdaad onze wortels. Maar door de jaren heen is ons opleidingsaanbod enorm veel groter en vooral ook breder geworden. Inmiddels zijn we dan ook behoorlijk 'allround' en bieden we voor elk wat wils. Benieuwd voor welke verrassende vakgebieden je ook bij ons terecht kunt?

Je verwacht het niet

Laten we beginnen met – letterlijk – de grootste verrassing: onze Zorg-opleidingen. Scheidegger heeft maar liefst 80 opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. Jaarlijks behalen dus honderden studenten bij ons hun Zorg-diploma.

Looking good

En had je al ontdekt dat we opleidingen verzorgen op het gebied van Styling en Mode? Daar hebben we deze maand de opleiding Personal Shopper aan toegevoegd; een interessant MBO-programma voor als je het leuk vindt om mensen te ondersteunen bij het vinden van een look die perfect bij ze past.

Een stevig fundament onder jouw carrière

In dit artikel mogen ook zeker onze Makelaardijopleidingen niet ontbreken. Makelaar mag dan een vrij beroep zijn, als je er je vak van wilt maken, is een goede opleiding een absolute vereiste. Bij Scheidegger kun je kiezen uit meerdere opleidingen. Van de Vakopleiding Makelaar tot opleidingen waarmee je je kunt registreren in een van de beroepsregisters Makelaardij. Mag jij je binnenkort Register Makelaar-Taxateur noemen (RMT)?

Zo werkt de wet

Nog zo'n vakgebied waarvan je vast niet dacht dat je bij Scheidegger terecht kon: juridische opleidingen. Heb je geen juridische achtergrond maar werk je bijvoorbeeld op een personeelsafdeling of bij een juridische instantie? Dan is basiskennis van het Nederlands recht natuurlijk onmisbaar. Voor secretaresses die (willen) werken bij zo'n juridische instantie ontwikkelden we de opleiding MBO Juridisch Secretaresse. Daarmee ben je helemaal op de hoogte van de werkwijze en het vakjargon. Ligt jouw hart bij het juridische werkveld en wil je geheel zelfstandig mensen begeleiden en adviseren bij wie het even tegenzit? Ga dan voor het Bachelorgetuigschrift Sociaal Juridische Dienstverlening.

Een dynamische studie

Tot slot verdienen ook onze Sportopleidingen een eervolle vermelding. Of om heel precies te zijn: onze opleidingen Sport, Bewegen en Voeding. Want een gezonde levensstijl is natuurlijk meer dan alleen sporten. Daarom bieden we niet alleen specifieke sportopleidingen aan, maar kun je ook bij ons terecht als je een diploma wilt richting Sportcoaching en Sportmanagement of als je je wilt specialiseren op het gebied van Voeding en Diëtetiek. En om het plaatje compleet te maken: je kunt via Scheidegger ook sportmasseurfysiotherapeut of sportmarketeer worden.