Thema's

Thema's

Beoordelingsgesprek: wat is het en hoe voorbereiden

Op Woensdag, 6 Maart, 2024, 12:57

Heb jij binnenkort een beoordelingsgesprek op je werk? Daar kan je best nerveus van worden, maar dat hoeft helemaal niet! We geven je graag een aantal tips ter voorbereiding. Zo ga jij zelfverzekerd het gesprek in

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker: wat is het en wat doe je?

Op Vrijdag, 1 Maart, 2024, 11:52

Ben jij pedagogisch medewerker en zou je graag meer verantwoordelijkheden willen hebben? Of heb jij een visie op het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen en zou je graag willen meepraten op organisatorisch niveau? Grote kans dat een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker een match is! We vertellen je er graag alles over.

Lees meer
Thema's: Pedagogiek en onderwijs

7 tips voor het omgaan met veranderingen

Op Vrijdag, 1 Maart, 2024, 11:51

Jouw manager vertelt je dat jouw dagelijkse routine een andere vorm gaat krijgen. Er gaan veranderingen plaatsvinden en er wordt gevraagd om een flexibele instelling. Iedereen krijgt hier weleens mee te maken, maar wat doe je als je aan alle kanten weerstand voelt? Hoe ga je hiermee om en wat kun je doen om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt? We hebben zeven tips voor jou om goed om te gaan met veranderingen op het werk.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Carrièreswitch maken? School je om met deze tips!

Op Maandag, 12 Februari, 2024, 10:24

Zit jij nog wel op je plek bij jouw huidige baan of zou je jouw leven liever anders inrichten? Past je functie niet meer bij je huidige leven of merk je dat je met steeds meer tegenzin naar je werk gaat? Het is tijd voor een carrièreswitch! Hoe je dat precies doet en wat omscholing voor jou kan betekenen, vertellen we je graag

Lees meer
Thema's: Omscholen

Sociaal werker: wat is het en wat doe je?

Op Dinsdag, 16 Januari, 2024, 10:41

Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het leven van anderen? Dat kan met sociaal werk! Met dit sociale beroep ben je lekker onder de mensen, maak je elke dag iets anders mee en weet je zeker dat jouw werk ertoe doet. We leggen je graag uit wat een sociaal werker precies doet, welke kwaliteiten ze hebben en wat ze verdienen. Wie weet past het wel erg goed bij jou!
Lees meer
Thema's: Welzijn en hulpverlening

10 tips voor het geven van een goede presentatie

Op Maandag, 15 Januari, 2024, 13:25

Je staat op het punt om een presentatie te geven. Spannend! Misschien heb je een beetje last van podiumvrees. Een kleine geruststelling: dat heeft bijna iedereen! Om je op weg te helpen naar een ijzersterke presentatie, hebben we tien tips voor je op een rij gezet. Zo ben jij goed voorbereid en lever jij de beste presentatie die je ooit gegeven hebt.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Bepaal je doelen voor 2024: 14 tips

Op Dinsdag, 9 Januari, 2024, 11:56

Heb jij al nagedacht over je doelen voor 2024? Je denkt misschien al een tijd aan een carrièreswitch, of je wilt nu toch die stap zetten en een opleiding gaan volgen. Waar wil je komend jaar aan werken en hoe ga je dat doen? Wij helpen je op weg met deze 14 tips voor het succesvol stellen én behalen van doelen.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Loopbaanontwikkeling: haal het uiterste uit je ambities

Op Donderdag, 7 December, 2023, 10:13

Sta jij waar je wilt staan op het gebied van jouw werk of denk je dat er meer inzit voor jou? Hoe kun jij alles uit jouw ambities halen en hoe kan jouw werkgever hierbij helpen? Met deze tips zorg je ervoor dat je blijft groeien en vooruit blijft kijken.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke ontwikkeling

Bewindvoerder worden: hoe doe je dat?

Op Donderdag, 30 November, 2023, 15:01

Hoe werkt het als je bewindvoerder wilt worden? Wat is een bewindvoerder precies en welke taken neemt deze op zich? We vertellen je er alles over.

Lees meer
Thema's: Financiële administratie

De praktijk in? Denk ook eens aan een MBO-opleiding!

Op Donderdag, 30 November, 2023, 10:24

Nederland heeft een tekort aan goede vakmensen. Daarom doet demissionair onderwijsminister Dijkgraaf een oproep aan HAVO- en VWO-leerlingen om ook eens te kijken naar MBO-opleidingen. Heb je een HBO- of WO-achtergrond? Ook dan kan een MBO-opleiding van pas komen! Zeker bij een carrièreswitch.
Lees meer
Thema's: MBO-niveau