Thema's

Thema's

Jouw HBO-opleiding vind je bij Scheidegger

Werk jij al een aantal jaren op MBO-niveau, maar heb je het gevoel dat je meer te bieden hebt? Of ben jij op zoek naar je droombaan, maar heb je daarvoor een HBO-diploma nodig? Er kunnen heel veel redenen zijn om een HBO-opleiding te gaan volgen. Maar vanaf nu heb je geen reden meer om géén HBO-opleiding te volgen.

Hogeschool Scheidegger

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag naar onze korte HBO-programma's steeds groter werd. Ook hoorden we steeds vaker vanuit studenten dat zij na hun MBO- opleiding graag verder wilden studeren richting HBO. Daarom zijn we gestart met Hogeschool Scheidegger: studeren op HBO-niveau, op de vertrouwde Scheidegger-manier: klassikaal, betaalbaar en met goede ondersteuning.

Hogeschool Scheidegger is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel erkend op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Dat betekent dat wij officiële HBO-diploma's mogen verstrekken en dat je bij ons de officiële titel Bachelor kunt behalen.

Kwaliteit

Een Bacheloropleiding is een behoorlijke investering, zowel van tijd als geld. Als student wil je dan ook een opleiding van hoge kwaliteit. Daarom biedt Scheidegger alle volledige Bacheloropleidingen ter accreditatie aan bij Nederlands-Vlaams Accreditatieorganisatie (NVAO). Zo weet je zeker dat jouw opleiding aan strenge, officiële kwaliteitseisen voldoet en dat jouw Bachelorgetuigschrift evenveel waard is als een getuigschrift van een voltijd HBO-opleiding.

Onze Associate degree-opleidingen en kortere HBO-programma's zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de Bacheloropleidingen. Ook hier mag je dus de hoogste kwaliteit verwachten.

Studiefinanciering en subsidie

Ben jij jonger dan 55 jaar? Dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Je kunt gelijk aan je studie beginnen en betaalt het bedrag achteraf in termijnen terug. Deze studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor HBO Bacheloropleidingen. Ook als je een Associate degree-opleiding volgt, of een kort HBO-programma dat is opgebouwd uit modules uit een Bacheloropleiding, kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet.

Het ministerie van OCW stimuleert daarnaast de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie, die kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding. Een groot deel van onze HBO-programma's komt hiervoor in aanmerking. Op onze informatiepagina Vraagfinanciering vind je meer informatie, een rekenvoorbeeld en een overzicht van opleidingen die in aanmerking komen voor deze subsidie.

Speciaal voor werkenden

Met een HBO Bacheloropleiding ben je al gauw een jaar of 4-5 bezig. Wij begrijpen dat dat een hele beslissing is, zeker als je je opleiding naast een baan volgt. Bij Scheidegger hoef je je niet gelijk voor zo'n lange tijd vast te leggen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om te starten met het eerste jaar van een Bacheloropleiding, of een korter HBO-programma. Daarna bepaal je dan of je verder wilt studeren. Zo kun je in kleine stappen richting je Bachelorgetuigschrift werken, waarbij de studiekosten volledig gefinancierd kunnen worden.

Ook onze opleidingsprogramma's zijn speciaal aangepast op volwassenen met een baan en een druk privéleven. Volg je een Bacheloropleiding, dan mag je 1,5 jaar doen over het eerste en het tweede studiejaar. Het studietempo is dus iets lager. Daardoor kun je studeren in jouw tempo en houd je meer vrije tijd over.

Opleidingen

HBO Bachelors

HBO Associate degrees

HBO Leergangen

Opleidingen op HBO-niveau

HBO Programma's

Hulp nodig?
Wil je meer weten over het volgen van een HBO-opleiding? Dan kun je ons bellen via 035 - 7 121 992 of mailen op info@scheidegger.nl. Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Dat kan natuurlijk ook:
 
Neem contact met mij op!