Thema's

Thema's

Geen werkervaring? Acht tips om toch een baan te vinden!

Het is geen makkelijke klus om als starter aan de bak te komen in deze zwakke economie. Voor bijna elke functie wordt werkervaring gevraagd, zelfs voor juniorfuncties. Maar wat als je geen werkervaring hebt, omdat je starter bent? Als je steeds wordt afgewezen omdat je geen werkervaring hebt, dan ga je die natuurlijk nooit opdoen! Het lijkt een hopeloze strijd, maar hij valt te winnen! We hebben 8 tips voor je op een rij gezet waarmee je als starter alsnog aan de bak kunt komen.

1. Zoek actief
Veel mensen maken de fout om voornamelijk op internet te zoeken naar werk. Op zich een prima strategie, maar vergeet niet dat bijna alle werkzoekenden diezelfde strategie toepassen. Ga dus actief zelf op zoek. Bel eens naar diverse bedrijven, ook bedrijven die je misschien wat minder aanspreken. Uit elke baan kun je wel wat positieve ervaringen halen, en het belangrijkste is dat je werk hebt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bedrijf binnenlopen om zo te informeren naar de mogelijkheden. De werkgever heeft dan gelijk een eerste indruk van je en dat kan het sollicitatieproces versnellen.

2. Duik je netwerk in
De meeste vacatures worden 'via-via' vervuld. Door mensen die iemand kennen die weer iemand kent die... enzovoort. Vraag eens rond in je persoonlijke netwerk of iemand een bedrijf weet met openstaande vacatures die misschien interessant voor jou zijn. Zo niet, vraag dan of ze aan je willen denken als ze iets horen over een vrije positie of interessante carrièremogelijkheden. Ook kun je zelf je netwerk uitbreiden door contact te leggen met professionals die actief zijn binnen je vakgebied. Deze professionals kun je onder andere vinden op vakbeurzen.

3. Droom groot, begin klein
Het is niet erg als je niet meteen de eerste de beste keer je droombaan vindt. Benut alle kansen die zich voordoen. Werk is tenslotte werk. En je doet er werkervaring mee op die je op je CV kunt vermelden. Deze ervaring kun je vervolgens weer gebruiken voor een volgende sollicitatie en wie weet maak je dan meer kans om de baan van je dromen te bemachtigen. Naast ervaring breid je ook je netwerk uit, dat later nog eens goed van pas kan komen!

4. Maak gebruik van social media
Het is verstandig om op zo veel mogelijk fronten actief te zijn op zoek naar jouw droombaan. LinkedIn is een sociaal netwerk gericht op professionals. Hier kunnen mensen zelf hun online cv publiceren. Je kunt zogenoemde 'testimonials' krijgen van anderen. Testimonials zijn aanbevelingen van mensen met wie je eerder hebt samengewerkt. Zie het als een digitale aanbevelingsbrief. Wanneer je op 'Vacatures' klikt in de bovenste balk, geeft LinkedIn op basis van je eigen profiel suggesties voor banen die mogelijk interessant voor je zijn. Ook kun je in je profiel aangeven of je openstaat voor nieuwe banen en in welk vakgebied, zodat je daarover suggesties kunt krijgen.

5. Loop stage of doe vrijwilligerswerk
Het kan zijn dat een werkgever geen vacatures heeft, maar wel geïnteresseerd is in een stagiair. Als je echt niet aan de bak komt, dan kun je misschien een werkgever overhalen om voor een korte periode 'stage' te lopen in het bedrijf. Het gaat dan om een testperiode. Als het een succes is, dan is er een grote kans dat je alsnog bij het bedrijf aan de slag kunt. Daarnaast doe je relevante werkervaring op, die je weer kunt toevoegen aan je CV. Vrijwilligerswerk is ook een goede manier om meer werkervaring op te doen in het vakgebied dat jou interesseert.

6. Bezoek evenementen en beurzen in jouw vakgebied
Beurzen zijn een prima plek om je toekomstige werkgever tegen te komen, én om jezelf te presenteren aan bedrijven. Meestal kun je op dit soort beurzen informeel een praatje maken met de aanwezige vertegenwoordiger van het bedrijf, die daar staan met een 'stand' om hun bedrijf te marketen aan het grote publiek. Je kunt dan gelijk vragen of er nog vacatures openstaan bij het desbetreffende bedrijf. Ook is zo'n gesprek een mooie kans om informatie te krijgen die je niet zo snel op een website zult vinden. Deze informatie kun je dan weer gebruiken als je het bedrijf aan gaat schrijven voor een vacature en op gesprek gaat. En daarnaast is het altijd handig om op dit soort evenementen visitekaartjes te verzamelen van de vertegenwoordigers. In je sollicitatiebrief kun je dan verwijzen naar degene die je op de beurs gesproken hebt.

7. Doe ervaring op in het buitenland
Het wordt steeds populairder om een stage te doen of te werken in het buitenland. Natuurlijk om werkervaring op te doen, maar het is ook vooral een fantastische levenservaring. Je woont en werkt in een andere cultuur, je ontmoet veel nieuwe mensen en je leert een nieuwe taal spreken. Stage lopen in het buitenland draagt op die manier bij aan je professionele en je persoonlijke ontwikkeling. Deze verrijking aan kennis en ervaring zal jou een streepje voor geven bij een toekomstige werkgever.

8. Benadruk alle voordelen die jij kunt bieden
Bedenk wat jij als starter een werkgever concreet te bieden hebt. Waarom moet hij aan jou de voorkeur geven boven al die ervaren kandidaten? Je bent een goedkope kracht vergeleken met oudere werknemers. Verder beschik jij, als starter over de meest actuele kennis en kun je van toegevoegde waarde zijn door jouw innovatieve ideeën tot uiting te brengen in het bedrijf. Werkgevers willen het liefst iemand die echt iets toe kan voegen aan het bedrijf. Daarom is het belangrijk om jezelf te goed presenteren en alle voordelen die jij kunt bieden, te benadrukken.

Wil jij jezelf nog beter kunnen presenteren aan een potentiële werkgever? Volg dan de training Solliciteren van Scheidegger.