Thema's

Thema's

Sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek

“Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?” Het blijft een lastig te beantwoorden vraag, die toch regelmatig aan bod komt tijdens een sollicitatiegesprek. En is het wel een goed idee om uitgebreid over je slechte eigenschappen uit te weiden? Hieronder lees je hoe je het beste met deze vragen kunt omgaan.
 
Bereid je goed voor
Er is een goede kans dat de vraag gaat komen, dus je kunt je maar beter zo goed mogelijk voorbereiden. Recruiters willen namelijk weten of jij over zelfkennis beschikt, wat je kwaliteiten zijn en wat je ontwikkelpunten zijn. Als je geen enkel zwak punt kunt of durft te noemen van jezelf, verzinnen recruiters ze zelf wel. Ze gaan er dan van uit dat je onzeker bent, geen zelfkennis hebt of weinig geleerd hebt in je carrière.
 
Geef voorbeelden van je sterke punten
Je kunt wel beweren dat je goed onder stress kunt werken, maar als je hier vervolgens geen voorbeelden van kunt aandragen, kom je niet geloofwaardig over. Zorg dus dat je concrete voorbeelden kunt geven van je sterke punten.
 
Kies de beste zwakke punten
Kies voor zwakke punten waarvan je weet hoe je ermee om moet gaan en denk goed na over hoe je ze verwoordt of welke voorbeelden je erbij geeft. Op die manier kun je een zwak punt ombuigen naar een positief punt. Het gaat erom dat je je bewust bent van je verbeterpunten en laat zien dat je bereid bent eraan te werken.
 
Laat zien dat je jezelf kunt sturen
Het is niet alleen belangrijk dat je je zwakke punten kent, maar ook weet hoe je jezelf op deze punten kunt bijsturen. Weet je bijvoorbeeld dat je e-mails vaak botter overkomen dan de bedoeling was, overweeg dan eens te bellen of persoonlijk langs te lopen.
 
Vraag anderen waar jij goed in bent
Vind je het lastig om te bepalen wat jouw sterke punten zijn? Vraag hier dan eens naar bij je familie, vrienden en collega’s. Zij kunnen aangeven wat ‘typisch jij’ is. Bovendien is het belangrijk dat anderen de punten die jij sterk vindt aan jezelf ook in jou herkennen.
 
Bron: Intermediair