Thema's

Menu thema's

Nieuwsberichten

Tijd voor het functioneringsgesprek!

Aan het begin van het jaar heb je samen met je werkgever of leidinggevende afspraken gemaakt over wat jullie dit jaar van elkaar verwachten. Nu de helft van het jaar erop zit, wordt het tijd voor een tussentijdse evaluatie: liggen we nog op koers, of moeten we bijsturen? Zijn de plannen die we samen hebben gemaakt haalbaar? Of moeten we de afspraken wijzigen?

Lees verder

Jouw HBO-opleiding vind je bij Scheidegger

Werk jij al een aantal jaren op MBO-niveau, maar heb je het gevoel dat je meer te bieden hebt? Of ben jij op zoek naar je droombaan, maar heb je daarvoor een HBO-diploma nodig? Er kunnen heel veel redenen zijn om een HBO-opleiding te gaan volgen. Maar vanaf nu heb je geen reden meer om géén HBO-opleiding te volgen.

Lees verder

Scheidegger wordt officiële partner van Jupiler League

Scheidegger gaat samenwerken met de Jupiler League! Op 4 juni tekenden de Coöperatie Eerste Divisie en Scheidegger een samenwerkingsovereenkomst. Als officiële partner zal Scheidegger opleidingen en trainingen verzorgen voor spelers, stafleden, kantoorpersoneel, sponsors en supporters. 

Lees verder

Studieadviseur aan het woord

Studeren bij Scheidegger doe je nooit alleen. Onze studieadviseurs begeleiden je van het begin tot het einde van je opleiding. Maar wat doen studieadviseurs precies? En waarom vinden zij hun werk zo leuk? Studieadviseur Bonnie Spoelder vertelt jou graag meer.

Lees verder

Dat had je niet verwacht van Scheidegger

Als je de naam Scheidegger hoort, denk je 'opleidingen'. Misschien denk je zelfs wel 'secretaresseopleidingen'. Niet zo gek, want daar liggen inderdaad onze wortels. Maar door de jaren heen is ons opleidingsaanbod enorm veel groter en vooral ook breder geworden. Inmiddels zijn we dan ook behoorlijk 'allround' en bieden we voor elk wat wils. Benieuwd voor welke verrassende vakgebieden je ook bij ons terecht kunt?

Lees verder

Geweldige kansen voor pedagogisch beleidsmedewerker/coach

Vanaf 1 januari 2019 moet iedere kinderopvangorganisatie beschikken over een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Dit betekent een prachtige kans voor jou, want er is op dit moment grote vraag naar gekwalificeerde medewerkers. Werk jij al in de kinderopvang? Dan kun jij met het juiste diploma een nog belangrijkere rol gaan spelen in jouw organisatie. Wil jij juist de overstap maken richting de kinderopvang? Dan komt deze kwalificatie goed van pas op je cv!

Lees verder

Scheidegger-special: vaardigheden ontwikkelen in skills labs

Alle opleidingen van Scheidegger zijn praktijkgericht. Logisch, want uiteindelijk moet je al het geleerde toepassen op de werkvloer! Maar bij sommige opleidingen volg je ook praktijkmodules waarin je praktische vaardigheden leert. Zwachtelen bijvoorbeeld, als je een opleiding tot verpleegkundige volgt. Of een pony knippen, als je een opleiding tot kapper volgt.

Lees verder

De kortste route naar een HBO-diploma

Wij begrijpen best dat het een hele stap is om te beginnen aan een opleiding van 4 jaar. Je weet immers nooit van tevoren of je wel zo lang gemotiveerd blijft. En wat als er iets in je persoonlijke situatie verandert? Goed nieuws: bij Scheidegger kun je ook in kleinere stappen richting een HBO Bachelor studeren.

Lees verder

Scheidegger-special: HBO Bachelor, Associate degree of Leergang

Als je een opleiding wilt volgen op HBO-niveau, dan heb je verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kies je een vakgebied dat goed bij jou past, maar je kunt ook zelf kiezen hoe lang je erover wilt doen om jouw diploma te behalen!

Lees verder

Scheidegger-special: terugblik op de Open Dag

Op zaterdag 3 februari was de Scheidegger Open Dag in het centrum van Utrecht, waarvoor zich maar liefst 250 mensen hadden aangemeld! Zij kregen de kans om persoonlijk kennis te maken met de medewerkers en docenten van Scheidegger en een kijkje te nemen in het studiemateriaal dat tijdens de opleidingen wordt gebruikt. Grootste publiekstrekkers waren de proeflessen en de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met de opleidingsadviseurs.

Lees verder

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren