Met Scheidegger sta je sterker

Nieuwsberichten

Vanaf 1 januari 2018 is een diploma Kinderopvang verplicht

Een goede start voor kinderen is heel belangrijk. Voor het kind zelf, maar ook voor de maatschappij. De kwaliteit van kinderopvang speelt daarbij een belangrijke rol. Want goede kinderopvang stelt de ontwikkeling van kinderen centraal, en biedt ze een goede start in de maatschappij. Het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang is dan ook van belang voor zowel het kind als voor onze samenleving. 

Lees verder

Heb jij je opleidingsbudget al gebruikt?

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget waaruit de opleidingen van medewerkers worden betaald. Dit budget wordt jaarlijks vastgesteld, maar in veel organisaties niet volledig opgemaakt. Vaak is er aan het einde van het jaar nog een flinke hoeveelheid opleidingsgeld beschikbaar. Informeer hier eens naar bij de afdeling Personeelszaken; misschien is dit het perfect moment voor jou om te starten met een opleiding of training!

Lees verder

Mag het wat rustiger?

De universiteit van Durham ondervroeg 18.000 personen in 134 landen en kwam erachter dat twee derde (68 procent) van de deelnemers behoefte heeft aan meer rust. Sterker nog: deze deelnemers geven aan dat het gebrek aan rust een negatieve invloed heeft op hun welzijn. 

Lees verder

Masseursopleidingen erkend door NGS

Het ene diploma is het andere niet. Daarom kiest Scheidegger ervoor om – waar mogelijk – zijn opleidingen te laten erkennen door de overheid of door brancheorganisaties.

Lees verder

Peuters gaan al vóór de basisschool leren

Leren neemt voortaan in de kinderopvang en peuterspeelzalen een prominente plek in. Dat maakt het voor peuters gemakkelijker om naar de basisschool over te stappen. 

Lees verder

Hoe word je goed gevonden op Google? Enkele praktische tips

Er wordt steeds meer gekocht en verkocht via internet. Een webwinkel beginnen kan dus een mooie investering voor de toekomst zijn. Dat kan variëren van een aardig zakcentje bijverdienen tot een onderneming die je veel geld oplevert. Ook delen steeds meer mensen hun kennis of vaardigheden via een blog, wat ook geld kan opleveren als bedrijven op je blog willen adverteren.

Lees verder

Kritiek geven en ontvangen doe je zo

Kritiek krijgen is nooit leuk. Maar je kunt het ook zien als een manier om iets te leren en beter te worden in je werk. Dan is kritiek eigenlijk een cadeautje. Iemand maakt jou bewust van iets waar jij je zelf niet van bewust bent. Zo kun je er iets aan doen. Toch vinden veel mensen het lastig om kritiek te geven, ook al is het nog zo goed bedoeld. Met deze 5 tips geef jij voortaan niet alleen positieve kritiek waar een ander echt iets aan heeft, maar kun je er ook beter mee omgaan als je zélf kritiek krijgt.

Lees verder

MBO 4-diploma voor studenten Allround Hospitality & Luchtvaart

Op 12 juli ontvingen de studenten van Scheidegger Opleidingen en het Laurentius College het erkende MBO 4-diploma van de opleiding Allround Hospitality & Luchtvaart. Scheidegger wil al deze studenten van harte feliciteren en een prachtig vervolg van hun carrière toewensen!

Lees verder

Pokémon vangen is goed voor de gezondheid

Heel Nederland speelt Pokémon Go. Nou ja, niet iedereen, maar volgens NU.nl zijn er op dit moment al 1,3 miljoen spelers. En dat terwijl het spel nog niet eens officieel uit is! De timing van deze nieuwe game is bijzonder goed, want een paar dagen geleden meldde het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat wij Nederlanders veel te weinig bewegen. En laat dat nu precies zijn waar Pokémon Go om draait!

Lees verder

Je lichaam spreekt duidelijke taal

Meer nog dan woorden kun je je lichaam voor je laten spreken. Je lichaamshouding zegt immers meer over jou als persoon dan je denkt. Als je je ervan bewust bent hoe lichaamstaal werkt, kun je leren hoe je met je houding de gewenste signalen uitzendt.

Lees verder

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.