HBO Associate degree Human Resource Management

NVAO-geaccrediteerde opleiding

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt zin in vandaag. Als personeelsfunctionaris bij een grote schoenenfabriek heb je meteen 3 afspraken staan met sollicitanten voor de vacature van marketingmedewerker. En samen met Erin, de corporate recruiter, ga je deze sollicitatiegesprekken voeren. Na afloop spreek je met Erin af om morgen samen te gaan zitten om een beslissing te nemen. Er is nog een functie vrijgekomen in het bedrijf, namelijk die van logistiek manager. Jij vraagt aan Famke de office assistant of zij de vacature wil uitzetten nadat jij haar de functieomschrijving hebt aangeleverd. Voor je naar huis gaat check je nog even je agenda voor morgen. Je hebt dan meteen een afspraak staan met Pjotr en Delano. Er is namelijk een conflict geweest tussen de 2 medewerkers en vanwege je kennis van arbeidsrecht ga jij bemiddelen tussen Pjotr en Delano om zo samen tot een oplossing te komen. Je vindt het heerlijk om met mensen te werken, met een focus op personeel. Daarom heb je ervoor gekozen om als personeelsfunctionaris aan het werk te gaan. Jouw vriendin heeft dezelfde opleiding genoten en zij is werkzaam als HRM-manager bij een non-profitorganisatie. Zij vindt het juist leuk om leiding te geven. Je verbaast je soms over de veelzijdigheid van HRM.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2,5 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je bent werkzaam op het gebied van HRM en hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen. Dit wil je doen in een 2-jarig programma op het niveau HBO Associate degree.

Je kunt aan deze Associate degree deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s, en ben je minimaal 21 jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Unieke opleidingsopzet

Je ontwikkelt je op een zeer praktische wijze op erkend HBO-niveau. Onderwerpen op het gebied van HRM komen uitgebreid aan bod. Je verdiept je in het gedrag van medewerkers en ontdekt hoe je hier invloed op uitoefent. Je gaat aan de slag met praktische zaken, zoals de uitvoering van sollicitatiegesprekken, personeelswerving en het begeleiden van medewerkers tijdens veranderingen. Ook verdiep je je in arbeidsrecht, zodat je op de hoogte bent van alle regels en wetten rondom verzuim, re-integratie en ontslag.

Stage

Een van de pijlers in deze HBO Associate-degreeopleiding is dat je alles wat je leert ook in de praktijk kunt toepassen. Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan doe je die ervaring op in je eigen werk. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan de opleiding. Dan loop je een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder stage lopen.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

HRM 8 EC

Recruitment en personeelsplanning 8 EC

Management en organisatie 8 EC

Arbeidsrecht 8 EC

Gespreksvaardigheden voor managers en leidinggevenden 8 EC

Professioneel en oplossingsgericht werken 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

Keuzeprogramma HBO Associate degree Human Resource Management 24 EC

  • Arbeidsrecht
  • Verzuimmanagement en Arbeidsre-integratie
  • Recruiter
  • Loopbaancoach

Talentontwikkeling en HRD 8 EC

Gedrag in organisaties 8 EC

Effectief communiceren en beïnvloeden 8 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeeropdracht 6 EC

Examens

Je ontvangt tijdens de opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen.

Je sluit je Associate degree af met een individuele fase waarin je een afstudeeropdracht schrijft. Het is mogelijk om dit onderzoek in je organisatie te doen, je kunt het resultaat dan direct gebruiken. Je wordt tijdens het afstuderen persoonlijk begeleid. Voorafgaand aan de afstudeeropdracht vindt in 2 bijeenkomsten uitleg plaats over het afstuderen, zodat je goed bent voorbereid.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Human Resource Management' van onze businesspartner NCOI. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt een officieel internationaal erkend Ad-getuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dagopleiding: Tussen de 31 en 33 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur, afhankelijk van je keuzeprogramma
  • Avondopleiding: Tussen de 62 en 66 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur, afhankelijk van je keuzeprogramma
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-

Lesgeld: € 6.590,-

Studiemateriaal: € 1.375,-

Examenkosten: € 2.145,-

Eindopdracht: € 350,-

Afstuderen: € 600,-

Praktijkprogramma: € 990,-

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Toelichting HBO voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Human Resource Management

NVAO-geaccrediteerde opleiding

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.