Vakopleiding Professioneel Kok

Praktische en professionele koksopleiding - 9 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij graag als professioneel kok werken in de horeca? Of heb je al een assisterende rol in de keuken, maar wil je graag meer verantwoordelijkheden? Dan is deze zeer praktijkgerichte opleiding de juiste keuze! Als professioneel kok ben je in staat in je eentje een keuken te runnen. Je weet hoe je producten het beste kunt bewaren, je kunt een menu samenstellen en natuurlijk ook bereiden. Je bent dagelijks bezig met het organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken, onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. Je kunt als kok terecht bij zowel ambachtelijke bedrijven als bij bedrijven waar meer gebruik wordt gemaakt van voorbewerkte producten. Na deze vakopleiding kun je mogelijk direct doorstromen in de erkende MBO-opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 van Scheidegger.

Voor wie?

Werk je als assistent-kok en ben je toe aan meer zelfstandigheid en uitdaging? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Deze opleiding past ook bij je als je toe bent aan een andere werkomgeving en nu graag in de horeca aan de slag wilt als kok.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en passie voor koken is voldoende.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare kennis. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als professioneel kok veel aan hebt, zoals verschillende bereidingstechnieken en het mooi presenteren van gerechten.

Tijdens je opleiding krijg je toegang tot onze professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Waarom Scheidegger?

  • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
  • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
  • Een duidelijke opzet en aanpak
  • Plezier van samen leren en samen slagen
  • Een unieke examengarantie

Praktijkmodule

De praktijkmodule Gerechten bereiden wordt verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de Vakopleiding Professioneel Kok zijn ingericht. Tijdens de lessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. 

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Catering en voeding

(6 lessen)

  • Kennis van voeding en waren
  • Bereidings- en kooktechnieken
  • Kwaliteitsbeheer
  • Hygiëne
  • Wet- en regelgeving
  • Bedrijfs- en evenementencatering
  • Ontwikkelingen in catering en voeding

Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden

Keukenvoorraden beheren

(6 lessen)

  • Efficiency en kostenbeheersing
  • Onderhoud keukenapparatuur
  • Bestelling producten
  • Ontvangst en controleren
  • Producten opslaan
  • Keukenadministratie

Afronding en diploma

De module Gerechten bereiden rond je af met een praktijkexamen. De overige modules worden afgerond met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt naar de praktijk. Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Professioneel Kok’ van Scheidegger.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 9 maanden
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dagopleiding: 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avondopleiding: 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.590,-

Studiemateriaal: € 125,- (per module)

Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

€ 195,- (per praktijkexamen)

Toeslag materiaal op locatie: € 100,-

Je kunt deze opleiding ook in 3 of 9 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Deze opleiding volg je al vanaf € 294,- per maand.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Vakopleiding Professioneel Kok

Praktische en professionele koksopleiding - 9 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

9 maanden Duur van de opleiding