Vakopleiding Professioneel Kok

Praktische en professionele koksopleiding - 9 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij graag als professioneel kok werken in de horeca? Of heb je al een assisterende rol in de keuken, maar wil je graag meer verantwoordelijkheden? Dan is deze zeer praktijkgerichte opleiding de juiste keuze! Als professioneel kok weet je hoe je producten het beste kunt bewaren, kun je een menu samenstellen en natuurlijk ook bereiden. Je bent dagelijks bezig met het organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken, onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. Je kunt als kok terecht bij zowel ambachtelijke bedrijven als bij bedrijven waar meer gebruik wordt gemaakt van voorbewerkte producten. Na deze vakopleiding kun je mogelijk direct doorstromen in de erkende MBO-opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 van Scheidegger.

Voor wie?

Werk je als assistent-kok en ben je toe aan meer zelfstandigheid en uitdaging? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Deze opleiding past ook bij je als je toe bent aan een andere werkomgeving en nu graag in de horeca aan de slag wilt als kok.

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en passie voor koken is voldoende.

Unieke opleidingsopzet

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je opleiding toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je opleiding en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Praktijkmodule

De praktijkmodule Gerechten bereiden wordt verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de Vakopleiding Professioneel Kok zijn ingericht. Tijdens de lessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Keukenorganisatie

(4 lessen)

  • Voedingsleer
  • Keukenorganisatie
  • Menuontwikkeling
  • Creativiteit
  • Menu-engineering
  • Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
  • Begeleiden van medewerkers
  • Ondersteunende taken

Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden

HACCP en voorraadbeheer

(4 lessen)

  • HACCP (Hygiënecode)
  • Voorraadbeheer
  • Bestellen, ontvangen en opslag van producten
  • Keukenmaterialen
  • Onderhoud inventaris

    Afronding

    De module Gerechten bereiden rond je af met een praktijkexamen. De module HACCP en voorraadbeheer sluit je af met een digitaal examen en voor de module Keukenorganisatie maak je een praktijkgerichte opdracht. Je wordt door Scheidegger goed geholpen. Met onze gouden garanties zorgen we ervoor dat jij je diploma haalt met de wind in de rug.

    Diploma

    Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Professioneel Kok’ van Scheidegger Opleidingen.

    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning

    Opleidingsvarianten

    • Duur van de opleiding: 9 maanden
    • Varianten: Avond, dag, zaterdag
    • Dagopleiding: 7 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
    • Avondopleiding: 8 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

    Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie

    Kosten

    Inschrijfgeld: € 100,-

    Lesgeld: € 1.649,-

    Studiemateriaal: € 135,- (per module)

    Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

    € 195,- (per praktijkexamen)

    € 195,- (per moduleopdracht mbo)

    Toeslag materiaal op locatie: € 100,-

    Je kunt deze opleiding ook in 3 of 9 termijnen betalen.

    Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

    Btw

    Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

    Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

    Heb je vragen?

    Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

    Mail ons

    035 - 7121992

    06 - 10739752
     

     

    Vakopleiding Professioneel Kok

    Praktische en professionele koksopleiding - 9 maanden

    Niveau

    Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

    Duur

    9 maanden Duur van de opleiding