Met Scheidegger sta je sterker

Praktische informatie over Scheidegger Opleidingen

 

Scheidegger wil opleiden makkelijk maken. Grote flexibiliteit en een goede persoonlijke begeleiding zijn kenmerkend voor onze aanpak­.

Opleidingsadvies op maat

Wanneer je geïnteresseerd bent in een opleiding en hierover nog vragen hebt, kun je onze opleidingsadviseurs benaderen. Telefonisch of op voorlichtingsbijeenkomsten vertellen zij je alle ins en outs over de opleiding van je interesse. Ben je er nog niet helemaal uit welke opleiding het beste bij jou en je ambities past? Onze opleidingsadviseurs helpen je ook bij het maken van deze keuze door vragen te stellen, ervaringen te delen en aan te geven wat je er uiteindelijk mee kunt. Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs, via 035 - 7 121 992.

Jouw persoonlijke mentor

Tijdens je opleiding heb je een persoonlijke mentor. De mentoren van Schei­degger zijn ervaren coaches. Zij weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een opleiding naast een baan of een druk privéleven. Onze mentoren zijn er voor jou en stemmen hun begeleiding af op je persoonlijke wensen en behoeften. Jouw doel is hun doel: een diploma! Je kunt contact leggen met je mentor via e-Connect of telefonisch via 035 - 7 121 992.

Kick-off als start van je opleiding

De landelijk erkende MBO-opleidingen starten altijd met een kick-off. Tijdens deze avond maak je persoonlijk kennis met Scheidegger en komen alle zaken rondom je opleiding aan bod. Natuurlijk maak je ook kennis met de mentoren van Scheidegger. Je ontvangt alle informatie die je nodig hebt om ­succesvol te kunnen starten met je opleiding.

E-Connect en de online studiewijzer

Na inschrijving krijg je direct toegang tot e-Connect, de zeer gebruiksvriendelijke online leeromgeving van Scheidegger. Via e-Connect heb je toegang tot de online studiewijzer. Hier vind je alle praktische en inhoudelijke informatie rondom je opleiding.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van diverse studiematerialen. Denk aan een boek, een ­studiemap of een online leeromgeving op e-Connect. Scheidegger ontwikkelt en selecteert zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen. Je ontvangt je studiematerialen ongeveer twee weken voor aanvang van iedere module. Je hoeft dus zelf niets te doen om in het bezit te komen van het studiemateriaal. De combinatie van actuele en moderne boeken, de online leeromgeving en de lessen van onze docenten maakt de aanpak zo kwalitatief hoogwaardig.

Inschrijven

Je kunt je op drie manieren inschrijven voor een opleiding van Scheidegger: telefonisch (035 - 7 121 992), via de website op de betreffende opleidingspagina of via het inschrijfformulier in de opleidingsgids.

Flexibel studeren

Je kunt de opleidingen van Scheidegger ’s avonds, overdag of op zaterdag volgen. Je kunt op meerdere momenten in het jaar met de gekozen opleiding starten. Daarnaast zijn de opleidingen grotendeels via e-Learning (thuis­studie) te volgen. En om het helemaal makkelijk te maken is het ook nog mogelijk om tussentijds te veranderen van opleidingsplaats of -variant (avond-, dag- of zaterdagopleiding of e-Learning). Kortom, bij Scheidegger kun je flexibel je opleiding volgen. Als je iets wilt veranderen in je opleidingsplanning, dan neem je gewoon contact op met je mentor via 035 - 7 121 992.

Inhalen bijeenkomsten

Scheidegger is een landelijk opleidingsinstituut met heel veel opleidingsplaatsen. Dit geeft je de mogelijkheid om de lessen in te halen in een andere opleidingsplaats. Als je bijvoorbeeld op maandagavond in Utrecht een keer niet kunt, dan kun je mogelijk op dinsdagavond dezelfde lessen in een ­andere opleidingsplaats inhalen. Vraag naar de mogelijkheden bij je mentor via 035 - 7 121 992.

Stage Instituut

Wil je een landelijk erkend MBO-diploma halen en heb je op dit moment geen baan die past bij de opleiding? Het Stage Instituut kan je mogelijk helpen! Het Stage Instituut verzorgt stageplekken op MBO- en HBO-niveau. Onze studenten zijn goed te plaatsen, omdat zij veel levens- en werkervaring meebrengen. Het Instituut houdt altijd contact met de bedrijven en instellingen om je voortgang te bewaken. Kijk op www.stageinstituut.nl voor meer informatie of neem contact op via 035 - 750 61 27.

Examengarantie

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit. Onze ervaren docenten weten precies hoe ze de lesstof op een aantrekkelijke manier moeten presenteren. Je kunt er dus van op aan dat je prettig leert. Maar er is meer. Onze unieke examengarantie bijvoorbeeld. Daardoor heb je de grootste kans om je opleiding met een diploma af te sluiten. Als je onverhoopt toch niet in één keer slaagt, ­terwijl je wel de lessen hebt gevolgd en je opdrachten hebt inge­leverd, 
dan krijg je in de meeste gevallen van ons een kosteloze herkansing. Met Scheidegger sta je sterker!

Examens

Je kunt je tijdens jouw opleiding zelf aanmelden voor het examen. Als je naast de examens van Scheidegger ook wilt deelnemen aan externe examens, bijvoorbeeld bij de SVPB of SVH dan dien je je hiervoor ook zelf aan te melden.

Kleine groepen

De opleidingen worden verzorgd in kleine groepen van 10 tot 22 personen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 14 deelnemers.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.