HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-erkende opleiding in samenwerking met Hogeschool Schoevers - 30 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

In dit erkende HBO-programma word je opgeleid tot professioneel officemanager. Een veelzijdige managementfunctie met veel kansen op de arbeidsmarkt. In deze Associate degree maak je niet alleen een brede ontwikkeling door op het gebied van communicatie, organisatie, leidinggeven, HR en projectmanagement, maar ontwikkel je ook je talenkennis. Kortom: een uitgebreide opleiding die leidt tot een betere versie van jezelf. Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding kun je bovendien uitstekend combineren met je werk en privéleven. Daarom maak je beslist een goede keuze met deze opleiding. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Hogeschool Schoevers.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2,5 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je houdt van afwisseling en je bent een echt organisatietalent. Wil je je ontwikkelen tot uitmuntend directiesecretaresse, managementassistent of professioneel officemanager? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je de 21+ toets maken.

Aanpak

In dit programma ga je aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden die wij jou in verschillende onderwijsvormen aanbieden. De essentiële vaardigheden op het gebied van managementondersteuning komen aan bod, maar ook de vaardigheden die je als manager nodig hebt. Zo ontwikkel je vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en organiseren. Je houdt zelf de voortgang van je ontwikkeling bij en je reflecteert op je persoonlijke resultaten en verbeterpunten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een ideaal klankbord voor je vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Je gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt deze direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze Associate-degreeopleiding duurt in principe 2,5 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Stage

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daarin veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Een verkort programma

Als je de opleiding HBO Leergang Officemanagement van Scheidegger hebt gevolgd, dan heb je een stevige basis op HBO-niveau gelegd. Je kunt bij je aanmelding voor de opleiding HBO Associate degree Officemanagement deze achtergrond aangeven en dan wordt er voor jou naar vrijstellingsmogelijkheden gekeken. Als je toelaatbaar bent tot de opleiding ontvang je voor alle gelijke modules vrijstelling. Niet alleen je opleiding bij Scheidegger wordt dan bekeken, ook andere vooropleidingen en werkervaring worden dan meegenomen. Je ontvangt een studieroute met die onderwerpen die jij moet doen om je HBO Associate degree te behalen.

Opleiding HBO Associate degree Officemanagement

Programma 120 EC

Fase 1

 • Communicatieve vaardigheden [DE]
 • Officemanagement [DE]
 • Business English [DE]
 • Management en organisatie [MO]
 • Zakelijke correspondentie [DE]
 • Organisatiepsychologie [DE]
 • Eindopdracht [EO]
 • Praktijkprogramma [PF]
 • Totaal fase 1 60 EC

Fase 2

 • Management en leidinggeven [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfskundig supportmanagement [MO] 8 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 8 EC
 • Business English II [DE]/[ME] 8 EC
 • Eventmanagement [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

* De planning van deze modules kan afwijken van de door jou opgegeven voorkeurskeuze.

Examens

Je examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werk je aan een eindopdracht [EO]. In het studieprogramma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Getuigschrift

Als je alle onderdelen van het programma met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Officemanagement’ van Hogeschool Schoevers. Hogeschool Schoevers is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om de graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Associate degree Officemanagement worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Studiemateriaal: € 1.200,-
Examens: € 2.665,-
Eindopdracht: € 550,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten vanaf tweede jaar: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 30 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 200,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.