Met Scheidegger sta je sterker

HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-erkende opleiding in samenwerking met Schoevers - 24 tot 30 maanden

De opleiding HBO Associate degree Officemanagement biedt jou de aantrekkelijke mogelijkheid om een officieel erkend HBO-getuigschrift te behalen. De opleiding volg je bij de specialist op het gebied van ­supportmanagement in Nederland, Schoevers. In deze opleiding leer je alles wat je weten moet om een succesvolle officemanager te zijn. Zo krijg je de gelegenheid je organisatorische en managementvaardig­heden verder uit te breiden. Daarnaast komen onderwerpen zoals managementsupport en bedrijfscommunicatie aan bod. De lessen ­worden verzorgd door docenten uit de praktijk. Vanuit de Scheidegger-opleidingen HBO Leergang Directiesecretaresse en HBO Leergang Office­management kun je ook doorstuderen in deze opleiding. De onderwerpen die je al op het juiste niveau beheerst worden vrijgesteld.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) word je opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie

Je bent directiesecretaresse, officemanager of managementassistent of je wilt dit worden en je wilt graag een erkend HBO-getuigschrift behalen.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heb je dit niet en ben je ­minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Schoevers.

Doel en opzet

Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Op basis van je vrijstellingsprogramma kom je mogelijk in aanmerking voor studieduurverkorting. Dit is afhankelijk van je vooropleiding en je werkervaring. Eventuele vrijstellingen worden verrekend. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

De opleiding bestaat in totaal uit 2 fases met 1 avond­bijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken, en afsluitend ga je afstuderen.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijk­situaties. Je loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je wel een passende baan? Dan is een stage niet nodig.

Een verkort programma

Associate-degreeopleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. Als je de opleiding HBO Leergang Directiesecretaresse of HBO Leergang Officemanage­ment van Scheidegger hebt gevolgd, krijg je vrijstelling voor de onderwerpen die jij al beheerst in de 1e fase van deze HBO Associate-degreeopleiding.

Online leeromgeving

In de opleiding wordt gebruikgemaakt van de actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Opleiding HBO Associate degree Officemanagement

Studieprogramma 120 EC

Hieronder is opgenomen uit welke onderdelen de opleiding bestaat. Iedere module bestaat uit 6 avonden of 3 dagen les (Afstuderen omvat 2 bijeenkomsten van 3 uur).

Fase 1

 • Vaardigheden managementsupport [ME] 8 EC
 • Business English [SE] 8 EC
 • Zakelijk Nederlands [SE] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Organisatie en management [SE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC

Fase 2

 • Management en leidinggeven [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfskundig supportmanagement [MO] 8 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 8 EC
 • Business English II [SE]/[ME] 8 EC
 • Eventmanagement [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge ­examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het studie­programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens je opleiding.

Getuigschrift

Je sluit de opleiding af met het officieel erkende getuigschrift ‘HBO Associate degree Officemanagement’ van Hogeschool Schoevers. Hogeschool Schoevers is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Associate degree/Bachelor/Master) te verlenen.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 900,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (per mondeling)
Eindopdracht: € 350,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 8 of 30 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.