Kostenoverzicht aanvragen

HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding in deeltijd

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het hoofdkantoor van glashandel ‘Transparant’ begin je je werkdag. Als je de computer opstart, zie je dat zowel Kees als Greta zich hebben ziek gemeld. Dit registreer je meteen. Hierna beantwoord je de e-mails die je hebt ontvangen. Sommige moeten worden doorgestuurd naar de juiste afdeling en gelukkig weet jij precies welke vragen bij welke afdeling horen. Verder moet je het overzicht van de opgenomen vakantiedagen bijwerken, want je hebt van Jeanine te horen gekregen dat ze een vakantie heeft ingepland over een maand. Hierna ga je aan de slag met de organisatie van een verrassingsmoment voor Jeremy. Hij werkt volgende week precies 20 jaar als manager bij ‘Transparant’ en dat verdient een feestje. Je bestelt een bos bloemen en schakelt met de bedrijfskantine om de catering te regelen. Dan krijg je een telefoontje. Caroline Smith is gearriveerd. Zij is de directeur van een belangrijke internationale businesspartner en komt helemaal uit Canada voor een afspraak met directeur De Wit. Jij leidt haar eerst rond in de organisatie en omdat jij je prima redt in het Engels kun je elke vraag van haar beantwoorden. Je brengt Caroline naar het kantoor van de directeur en je krijgt te horen dat ze het fijn vindt dat je haar zo gastvrij hebt ontvangen. Met een lach op je gezicht keer je terug naar je bureau. De dag is voorbij gevlogen. Je vindt het heerlijk om nauwkeurig en klantvriendelijk te werk te gaan en hebt nu al weer zin in morgen.

HBO Associate degree

Na afronding van een Associate degree (Ad) ontvang je een wettelijk erkend getuigschrift. Deze opleidingen zijn naast HBO Bachelor en Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-opleidingen zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 3 jaar een volledige HBO-opleiding af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kun je weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Voor wie?

Je bent actief op het gebied van managementsupport en je wilt je verder ontwikkelen op HBO-niveau. Bovendien wil je je in 2 jaar bekwamen op het niveau van een Associate degree.

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Unieke opleidingsopzet

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Deze HBO Associate-degreeopleiding duurt in principe 2,5 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

Stage

Een van de pijlers in deze HBO Associate-degreeopleiding is dat je alles wat je leert ook in de praktijk kunt toepassen. Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan doe je die ervaring op in je eigen werk. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan de opleiding. Dan loop je een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder stage lopen.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 120 EC

Fase 1

Management en organisatie 8 EC

Hospitality 8 EC

Zakelijk schrijven 8 EC

Business English 8 EC

Vaardigheden managementsupport 8 EC

Professioneel en oplossingsgericht werken 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

Gedrag in organisaties 8 EC

Eventmanagement 8 EC

Marketingcommunicatie 8 EC

Business English II 8 EC

Next supportmanagement 8 EC

Projectmanagement 8 EC

Portfolio 6 EC

Ad-eindopdracht 6 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van mondelinge examens en digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht.

Je sluit de Associate degree af met een individuele fase waarin je een eindopdracht schrijft.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Officemanagement’ van onze businesspartner Hogeschool Schoevers. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool Schoevers is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dagopleiding: 33 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avondopleiding: 66 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-

Lesgeld: € 6.999,-

Studiemateriaal: € 900,-

Examenkosten: € 2.665,-

Eindopdracht: € 350,-

Afstuderen: € 600,-

Praktijkprogramma: € 990,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen. Deze laatste betaaltermijn is enkel van toepassing voor particulieren.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding in deeltijd

Niveau

HBO Associate Degree-opleidingen

Duur

24 maanden Duur van de opleiding

Ken jij onze gouden garanties al?

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk hieronder de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.
Een opleiding volg je niet voor niets: je wilt natuurlijk je diploma behalen. Met onze gouden garanties gaat je dat zeker lukken! Bekijk rechts de animatie of ontdek wat deze garanties voor jou betekenen.

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.