MBO Medische Terminologie en Administratie

Korte, praktijkgerichte specialisatie voor het medische werkveld - 3 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Bij veel zorgorganisaties, huisartsenposten en -praktijken bestaat er een grote behoefte aan mensen die in deze boeiende omgeving de ondersteunende en administratieve taken op zich willen nemen. Heb je altijd al in een ziekenhuis of andere zorginstelling willen werken? Vergroot dan je kansen met deze unieke, korte opleiding. Je leert veel op het gebied van administratie en ondersteuning in een medische omgeving, zoals veelgebruikte medische termen, het bijhouden van de financiële administratie en het werken met informatiesystemen. Dat is niet alleen interessant en nuttig als je in de zorg wilt gaan werken, maar ook als je daar al enige tijd werkt en je je daar nu verder in wilt bekwamen.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een onmisbare schakelpositie in de zorg wil innemen en dit wil bereiken door praktische en gedegen kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van medische administratie en ondersteuning.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. We gaan ervan uit dat je over enige secretariële basisvaardigheden beschikt, zoals computervaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Aanpak

In deze praktische opleiding verwerf je inzicht in de essentiële onderwerpen van medische administratie en leer je deze inzichten op praktische wijze toepassen. Je doet kennis op over medische termen en gaat aan de slag met vaardigheden die je nodig hebt om in een medische omgeving de belangrijkste administratieve handelingen uit te voeren. Denk hierbij aan het kunnen opstellen van een medisch dossier, het doen van de financiële administratie en het kunnen gebruiken van een ziekenhuisinformatiesysteem.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor uitgebreide informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Uiteraard bieden wij je bij de opleiding ook examengarantie, zoals je van Scheidegger gewend bent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding MBO Medische Terminologie en Administratie

Studieprogramma

Medische terminologie en administratie

  • Structuur ziekenhuis en polikliniek
  • Medisch dossier en archiveren
  • Het ziekenhuisinformatiesysteem
  • Van spreekuur tot behandeling
  • Medische terminologie
  • Financiële administratie
  • Medische ethiek

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer je de opdracht met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Medische Terminologie en Administratie’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Medische Terminologie en Administratie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 590,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.