Met Scheidegger sta je sterker

MBO Medische Terminologie en Administratie

Korte, praktijkgerichte specialisatie voor het medische werkveld - 3 maanden

In veel zorgorganisaties, huisartsenposten en -praktijken bestaat er grote behoefte aan mensen die in deze boeiende omgeving de ondersteunende en administratieve taken op zich willen nemen. Heb je altijd al in een ziekenhuis of andere zorginstelling willen werken? Vergroot dan je kansen met deze unieke, korte opleiding. Je leert veel op het gebied van administratie en ondersteuning in een medische omgeving, zoals financiële administratie, medische termen en informatiesystemen. Dat is niet alleen interessant en nuttig als je in de zorg wilt gaan werken, maar ook als je daar al enige tijd werkt en je je daar nu verder in wilt bekwamen.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een onmisbare schakelpositie in de zorg wil innemen en dit wil bereiken door praktische en gedegen kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van medische administratie en ondersteuning.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. We gaan ervan uit dat je over enige secretariële basisvaardigheden beschikt, zoals computervaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Aanpak

In de opleiding verwerf je inzicht in de essentiële onderwerpen van medische administratie. Je leert de vaardigheden die je nodig hebt om in een medische omgeving de belangrijkste administratieve handelingen uit te voeren.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor uitgebreide informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Uiteraard bieden wij bij de opleiding ook een examengarantie, zoals je van Scheidegger gewend bent.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding MBO Medische Terminologie en Administratie

Studieprogramma

Medische terminologie en administratie

(6 lessen)

  • Structuur ziekenhuis en polikliniek
  • Medisch dossier en archiveren
  • Het ziekenhuisinformatiesysteem
  • Van spreekuur tot behandeling
  • Medische terminologie
  • Financiële administratie
  • Medische ethiek
  • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Afronding en diploma

Je rondt de module af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Wanneer je de opdracht met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma 'MBO Medische Terminologie en Administratie' van Scheidegger. Dit instituutsdiploma levert bovendien mogelijk vrijstelling op in diverse MBO-opleidingen van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Medische Terminologie en Administratie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

  • Gespecialiseerd opleidingsadvies
  • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.