Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Een goede basis voor een loopbaan in de financiële administratie - 3 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Ieder bedrijf en elke organisatie heeft iemand nodig die goed is met cijfers. De arbeidskansen voor boekhoudkundig medewerkers zijn dan ook zeer goed. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is dé opleiding voor mensen die kennis willen maken met het vak boekhouden. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Markus Verbeek Praehep. Met het officiële diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering laat je zien dat je beschikt over inzicht en vaardigheden op boekhoudkundig gebied. Je maakt met deze opleiding dan ook een goede start met je loopbaan in de financiële administratie.

Voor wie?

Je vervult een administratieve functie of wilt deze gaan vervullen. Daarnaast is de opleiding erg geschikt voor ondernemers in het MKB.

Aanpak

Je krijgt praktijkgerichte kennis op het gebied van boekhouden aangereikt. Zo leer je alles over dagboeken, journaliseren, presenteren en rapporteren. Ook verkrijg je inzicht in alle relevante juridische aspecten. In deze opleiding word je uitstekend voorbereid op het examen Basiskennis Boekhouden. Wij bieden je een complete examentraining met tips, trucs en proefexamens. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je dagelijkse praktijk goed kent.

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot onze professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 10 lessen. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Studieprogramma

Studieprogramma

Dagboeken en journaliseren

  • Journaliseren van mutaties
  • Grootboekrekeningen bijwerken
  • Computerboekhouden

Financiële onderwerpen

  • Belastingen
  • Eigen vermogen en vreemd vermogen
  • Permanence
  • Duurzame productiemiddelen (DPM)

Examentraining

  • Tips en gerichte aanwijzingen
  • Proefexamens

Afronding en diploma

Je neemt deel aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële diploma ‘Basiskennis Boekhouden (BKB®)’.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 lesdag van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 595,-
Examen: € 168,-*
Studiemateriaal: € 65,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Deze opleiding volg je al vanaf €298,- per maand.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die je aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren