Met Scheidegger sta je sterker

Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Een goede basis voor een loopbaan in de financiële administratie - 3 maanden

Ieder bedrijf en elke organisatie heeft iemand nodig die goed is met cijfers. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is dé opleiding voor mensen die kennis willen maken met het vak boekhouden. Met het officiële diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering laat je zien dat je beschikt over inzicht en vaardigheden op boekhoudkundig gebied. Je maakt met deze opleiding dan ook een goede start met je loopbaan in de financiële administratie.

Voor wie?

Je vervult een administratieve functie of wilt deze gaan vervullen. Daarnaast is de opleiding erg geschikt voor ondernemers in het MKB. De arbeidskansen voor boekhoudkundig medewerkers zijn zeer goed.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Je krijgt praktijkgerichte kennis op het gebied van boekhouden aangereikt. Zo leer je alles over dagboeken, journaliseren, presenteren en rapporteren. Ook verkrijg je inzicht in alle relevante juridische aspecten. In deze opleiding word je uitstekend voorbereid op het examen Basiskennis Boekhouden. Wij bieden je een complete examentraining met tips, trucs en proefexamens. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je dagelijkse praktijk goed kent.

De opleiding is inclusief examengerichte lessen. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie het studieprogramma voor de inhoud van deze opleiding.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 10 lessen. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend.

Opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Studieprogramma

Deze hoogwaardige opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met Markus Verbeek Praehep, businesspartner van Scheidegger. In deze opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Dagboeken en journaliseren

 • Samenstellen van boekhoudkundige modellen
 • Journaliseren van mutaties
 • Grootboekrekeningen bijwerken
 • Computerboekhouden
 • Presenteren en rapporteren

Financiële onderwerpen

 • Belastingen
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Permanence
 • Duurzame productiemiddelen (DPM)

Examentraining

 • Tips en trucs
 • Proefexamens
 • Examen: Extern examen

Examen en diploma

Je neemt deel aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat 'Basiskennis Boekhouden (BKB®)'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 les van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Donderdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Dag Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2017 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Cursusgeld: € 595,-
Examen: € 164,-*
Studiemateriaal: € 63,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die je aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.