Met Scheidegger sta je sterker

Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Ontwikkel je in korte tijd tot professioneel loonadministrateur - 3 maanden

Wil jij als zelfstandige of in loondienst leren hoe je eenvoudig en praktisch de loon- en salarisadministratie kunt voeren? Dan is deze opleiding een goede keuze. In deze korte opleiding komen voornamelijk de praktische kanten van de loonadministratie aan bod. Daarnaast krijg je uitleg over de loonheffing en de daarbij behorende wetgeving. Zo leer je hoe je een eenvoudige administratie voor de loonheffing kunt voeren en hoe je de diverse formulieren dient in te vullen. Met deze opleiding word je uitstekend voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering en kun je het officiële diploma 'Basiskennis Loonadministratie (BKL®)' halen. Je hebt zo een goede basis voor een functie op een salarisadministratie bij een bedrijf of die van je eigen zaak. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner Markus Verbeek Praehep.

Voor wie?

Deze opleiding is voor administratieve medewerkers die zich ook willen gaan bezighouden met de loon- en salarisadministratie. Ook als je voor je eigen bedrijf te maken hebt met vragen over loonheffing, arbeidsrecht of sociale zekerheid, is de opleiding geschikt voor jou.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn voor deze opleiding geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding kenmerkt zich door een praktijk- en doelgerichte aanpak met persoonlijke begeleiding. Ter voorbereiding op de examens maak je veel oefenexamens. Zo word je uitstekend voorbereid en kun je het examen succesvol afronden.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Bij deze opleiding is een docent die je in de lessen de moeilijke, maar belangrijke onderdelen uitlegt en die je goed voorbereidt op de examens, onmisbaar. Omdat we veel vertrouwen hebben in onze aanpak, geven we de unieke examengarantie. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 12 lessen. Tijdens deze opleiding word je begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren vakdocent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te kunnen ronden.

Opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Studieprogramma

In de opleiding komen 2 thema's met onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Loonadministratie

 • Functie en taken salarisadministratie
 • Loonaangifte
 • Loonheffingen
 • Dienstbetrekking
 • Werkkostenregeling
 • Heffingskortingen
 • Vrije vergoedingen en verstrekkingen
 • Soorten premies
 • Loonbelasting
 • Voorlopige teruggave
 • Examen: Extern examen

Arbeidsrecht en sociale zekerheid

 • Arbeidsovereenkomst
 • Soorten arbeidsverhoudingen
 • Proeftijd- en concurrentiebeding
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst
 • Opzegverboden
 • Cao en medezeggenschap
 • Arbeidsomstandigheden en -tijden
 • Regels sociale zekerheid
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Re-integratie
 • Examentraining
 • Examen: Extern examen

Diploma

Je neemt deel aan de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat 'Basiskennis Loonadministratie (BKL®)'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 10 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 les van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Cursusgeld: € 650,-
Examens: € 328,-*
Studiemateriaal: € 41,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.