Register Makelaar-Taxateur (RMT)

De volledige opleiding voor Register Makelaar-Taxateur - 27 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
ACTIE: Tot en met 16 juni 2018 krijg je van ons het inschrijfgeld cadeau!
De korting wordt automatisch verwerkt na je inschrijving.
Algemeen

Zelfstandig aan de slag als makelaar of taxateur. Ben jij daarin geïnteresseerd? Volg dan deze opleiding. Je wordt opgeleid tot erkend Register Makelaar-Taxateur (RMT) en kunt aan de slag als zelfstandige, bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid. Met inzicht in de sector en kennis van taxatie kun je het diploma Register Makelaar-Taxateur behalen en je certificeren als RMT.

Voor wie?

Dit is de opleiding voor mensen die officieel gecertificeerd makelaar of taxateur willen worden en ingeschreven willen zijn in het Register Makelaar-Taxateur (RMT). Je bent al werkzaam in de sector en wilt je certificeren of je wilt een carrière starten in de makelaardij en vastgoed, met de specialisatie wonen.

Vooropleiding

Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Na het volgen van deze opleiding en het behalen van het diploma ‘Register Makelaar-Taxateur (RMT)’ kun je je certificeren tot Register Makelaar-Taxateur (RMT). Je krijgt tijdens de bijeenkomsten veel kennis en inzichten aangereikt. De bijeenkomsten worden geleid door docenten uit het vak. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding, waarbij ze veel van hun werkervaring gebruiken. De opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. De stof wordt per onderwerp behandeld, zodat je je goed op elk examen afzonderlijk kunt voorbereiden. Ook krijg je examentraining, waarbij gebruikgemaakt wordt van oefenvragen van SVMNIVO.

Tijdens je opleiding heb je toegang tot een moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 8 modules. Een zeer ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Wij weten dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Studieprogramma

Studieprogramma

Basistheorie vastgoed

  • Bouwkunde (16 lessen)
  • Financiën, fiscaliteiten en taxaties (14 lessen)
  • Juridische aspecten 1 privaatrecht (12 lessen)
  • Juridische aspecten 2 publiekrecht (12 lessen)
  • Vastgoedeconomie (6 lessen)

Aanvullende theorie makelaar-taxateur o.z. wonen

  • Makelaardij en markt (14 lessen)
  • Vakbekwaamheid makelaardij (8 lessen)

Praktijkopleiding wonen

Praktijkopleiding wonen (10 lessen)

Afronding en diploma

Tijdens de opleiding behaal je per onderdeel een diploma. Voor het onderdeel Basistheorie Vastgoed krijg je 5 certificaten. Het onderdeel Aanvullende Theorie Makelaar-Taxateur o.z. Wonen bestaat uit 2 examens. Het totaal sluit je af met het examen Praktijkopleiding Wonen. Hiervoor schrijf je jezelf in via www.svmnivo.nl Heb je de onderdelen succesvol afgelegd, dan behaal je het diploma ‘Register Makelaar-Taxateur (RMT)’ van SVMNIVO. Hiermee kun je gecertificeerd worden als Register Makelaar-Taxateur (RMT).

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 27 maanden en wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 46 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 92 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Register Makelaar-Taxateur (RMT) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.305,-
Studiemateriaal: € 700,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 9 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.