Register-Makelaar Wonen (RM)

De volledige opleiding voor register-makelaar - 27 maanden

Niveau

MBO-opleidingen

Duur

27 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zelfstandig aan de slag als makelaar. Ben je daarin geïnteresseerd? Volg dan deze opleiding. Je word opgeleid tot erkend register-makelaar (RM) en kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid. De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten met veel ervaring in makelaardij en vastgoed op het gebied van wonen. Met deze opleiding kun je het diploma Register-Makelaar behalen en je certificeren als RM.

Voor wie?

Dit is de opleiding voor mensen die officieel gecertificeerd makelaar willen worden en ingeschreven willen zijn in het Register-Makelaar (RM). Je bent al werkzaam in de sector en wilt je certificeren, of je wilt een carrière starten in de makelaardij en vastgoed, met de specialisatie wonen.

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel wordt ervan uitgegaan dat je ten minste beschikt over een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Unieke opleidingsopzet

Na het volgen van deze opleiding en het behalen van het diploma Register-Makelaar (RM) kun je je certificeren tot register-makelaar (RM). Je krijgt tijdens de bijeenkomsten veel kennis en inzicht. De bijeenkomsten worden geleid door docenten uit het veld. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding, waarbij ze veel van hun werkervaring gebruiken.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. De stof wordt per onderwerp behandeld, zodat je je goed op elk examen afzonderlijk kunt voorbereiden. Een deel van de opleiding is ingeruimd voor examentraining, waarbij gebruikgemaakt wordt van oefenvragen van SVMNIVO. Met onze kennis en ervaring in het volwassenenonderwijs weten we hoe wij jou het beste kunnen ondersteunen en begeleiden.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basistheorie Vastgoeddeskundige

 • Bouwkunde
  (7 dagen of 14 avonden)
 • Financiën en fiscaliteiten
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Privaatrecht
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Publiekrecht
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Vastgoedeconomie
  (3 dagen of 6 avonden)

Aanvullende theorie makelaar wonen

 • Praktijkleer makelaar wonen
  (7 dagen of 14 avonden)
 • Vakbekwaamheid makelaardij
  (4 dagen of 8 avonden)

Praktijkopleiding wonen

 • Praktijkopleiding wonen
  (5 dagen of 10 avonden)

Afronding

Tijdens de opleiding behaal je per onderdeel een diploma. Voor het onderdeel Basistheorie Vastgoeddeskundige behaal je 5 certificaten. Het onderdeel Specialisatie Makelaar Wonen bestaat uit 2 examens. Het totaal sluit je af met het examen Praktijkopleiding Wonen. Je dient je zelf in te schrijven voor deze examens via www.svmnivo.nl.

Diploma

Heb je de onderdelen succesvol afgelegd, dan behaal je het diploma ‘Register-Makelaar (RM)’ van SVMNIVO. Hiermee kun je gecertificeerd worden als register-makelaar (RM). Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren voor register-makelaar/taxateur (RMT).

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 27 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 41 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avondopleiding: 82 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je de dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Dagopleiding: € 7.290,-

Avondopleiding: € 6.716,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 5.574,-

Studiemateriaal: € 576,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 1.025,-

Arrangementskosten avond: € 451,-

Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2, 9 of 27 termijnen betalen.

Voor de modules Publiekrecht en Privaatrecht dien je zelf een wettenbundel aan te schaffen. De geadviseerde wettenbundel kun je bestellen via de website van SVMNIVO.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

Register-Makelaar Wonen (RM)

De volledige opleiding voor register-makelaar - 27 maanden

Niveau

MBO-opleidingen

Duur

27 maanden Duur van de opleiding