Opleiding volgen naast je werk?

Start nu met een erkende Scheidegger-opleiding

Wil je een opleiding volgen naast je werk en/ of gezin, maar twijfel je nog over of een studie naast werk wel haalbaar voor je is? Juist bij twijfel zeggen wij: doén. Ontdek hier hoe je je twijfels om kan zetten in daadkracht.

Meerdere startmomenten per jaar

Studeren naast een baan brengt een hoop twijfels met zich mee. Welke opleiding past het beste bij mij? Kan ik het combineren met mijn werk en gezin? En is het financieel haalbaar? Dit is hét moment om twijfels om te zetten in daadkracht, want onze opleidingen starten weer. De krappe arbeidsmarkt biedt nu volop kansen die er straks misschien niet meer zijn. Met ons ruime aanbod aan erkende MBO- en HBO-opleidingen helpen wij je die kansen optimaal te benutten.

 
Naar het volledige aanbod

Opleiding volgen naast werk en gezin

Scheidegger streeft ernaar om studeren toegankelijk én haalbaar te maken, zelfs naast een baan en gezin. Zo kun je de lessen volgen via OnlineKlassikaal®, waarbij je toch klassikaal les krijgt van een docent, maar je de lessen vanuit huis of je werkplek volgt. Dat scheelt al flink in de reistijd van en naar de opleidingslocatie! Een andere optie is les volgen in de avonden of weekenden, of kiezen voor e-learning (volledige thuisstudie); dan bepaal je zelf wanneer en waar jij studeert. Dat noemen we flexibel studeren.

De drie grootste opleidingsdilemma’s

Om te begrijpen wat er bij werkend Nederland speelt, deed marktonderzoeksbureau MarktEffect in opdracht van Scheidegger onderzoek naar de opleidingsdilemma’s die optreden bij het wel of niet kiezen voor om- of bijscholing of het volgen van een nieuwe opleiding. Voor het onderzoek werden 1.063 werkende Nederlanders ondervraagd. Ontdek wat de drie grootste opleidingsdilemma’s zijn!

Lees ook: Carrièreswitch maken? School je om met deze tips!

Zo halen we jouw twijfels weg

✔ Twijfel je over opleidingskosten? Ga het gesprek aan met je werkgever en gebruik je opleidingsbudget. Of kijk van welke andere financiële voordelen en subsidies je gebruik kunt maken. Vraag nu de subsidiebrochure aan!

✔ Twijfel je over baankansen? Scheidegger biedt tal van opleidingen in kansrijke sectoren, zoals de zorg, IT, pedagogiek, onderwijs, kinderopvang, psychologie en coaching.

✔ Twijfel je over tijd? Volg je lessen in de avonden of weekenden, kies voor OnlineKlassikaal® (realtime in een klas studeren, maar dan vanuit huis) of e-learning.

✔ Twijfel je over je studiekeuze of over de opleiding die het beste bij je past? Rechts op deze pagina ontdek je in vier simpele stappen hoe je daarachter komt. Ook kun je een gratis studiegesprek aanvragen bij een van onze studieadviseurs. Zij staan voor je klaar wanneer jou dat uitkomt.
 
Start ook binnenkort

Ontdekken wat echt bij je past? Zo doe je dat

 

1. Signaleer je werkplezier 

Heb jij nog plezier in je huidige werk? Om daarachter te komen, kun je een voor- en nadeel-lijstje maken. Links zet je de zaken waar je energie van krijgt, rechts de zaken die je energie kosten. Laat je inspireren door hoe andere werkenden hun werkplezier signaleren en verbeteren
 

2. Ga na of je bijscholing nodig hebt

Ambieer je een nieuwe of hogere functie of heb je nieuwe verantwoordelijkheden in je functie gekregen? Of ben je zzp’er en heb je specifieke kennis nodig? Ga na welke bijscholing je nodig hebt en kies de opleiding die bij je past. 
 

3. Totaal andere ambities? Laat je omscholen

Denk je je ambities niet waar te kunnen maken binnen je huidige baan? Laat je omscholen. Maak een overzicht van je dromen, talenten en interesses. Of zoek werk in de sectoren met kansrijke beroepen, zoals de kinderopvang, zorg, onderwijs en coaching.
 

4. Je ontwikkelen bij je huidige werkgever

Vind je je huidige baan leuk, maar mis je bepaalde kennis of vaardigheden? Leg je ontwikkelbehoefte dan eens voor aan je leidinggevende, bijvoorbeeld tijdens een bila. Soms moet je hem of haar overtuigen van het nut van een opleiding. Doe dan je voordeel met onze tips.

FAQ

Hoeveel kost een opleiding?
Hoeveel tijd ben je kwijt aan je opleiding?
Kan ik een opleiding volgen naast een fulltime baan?
Zijn er opleiding-subsidies?
Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

"Door op zaterdag naar school te gaan en meerdere avonden uit te trekken voor het voorbereiden van de lessen, is dit prima gegaan."
Monique Falkenburg uit Den Bosch - MBO Marketing - en Communicatiemedewerker