Vakopleiding Allround Kapper

Unieke en praktijkgerichte vakopleiding voor de professionele kapper - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil jij graag bij een kapperszaak werken? Of wil je juist liever zelfstandig als kapper aan de slag? De Vakopleiding Allround Kapper van Scheidegger is een mooie basis voor je carrière als kapper en is daarom geknipt voor jou! Het beroep kapper bestaat niet alleen uit het mooi(er) maken van mensen. Er komt heel wat meer bij kijken. Je gaat immers op een commerciële en dienstverlenende manier met mensen om. In deze vakopleiding leer je daarom meer dan alleen technieken die je nodig hebt om het kappersvak te kunnen uitoefenen. Naast knippen, föhnen, permanent- en kleurbehandelingen leer je de fijne kneepjes om trendy kapsels te knippen. Je gaat aan de slag met speciale knip- en snijtechnieken en je leert wat de meest geschikte materialen zijn om te kleuren en te stylen. Zo word je opgeleid tot een professionele allround kapper!

Voor wie?

Ben je creatief, geduldig en sociaal? Ben je geïnteresseerd in uiterlijke verzorging en dan vooral in haar? Dan is deze vakopleiding iets voor jou. Wil je graag aan de slag bij een kapperszaak of als zelfstandig hairstylist je vak uitoefenen? Oefen dan in onze moderne oefensalon eerst alle praktische vaardigheden die je daarvoor nodig hebt!

Vooropleiding

De Vakopleiding Allround Kapper is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het kappersvak. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules. De modules Algemene kappersvaardigheden en Kleuren en omvormen bestaan uit 8 lessen. De module Specialistische haarbehandelingen bestaat uit 6 lessen. Tijdens deze lessen word je begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkexamens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De modules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Daardoor kan het voorkomen dat je een praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met kennis waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in de dagelijkse praktijk veel aan hebt. In dit inspirerende programma ga je eerst aan de slag met algemene kappersvaardigheden, zoals het gebruik van materialen, knippen in gelijke lengten, maar ook toenemende en afnemende lengten en het stylen van een kapsel. Vervolgens ga je aan de slag met specialistische haarbehandelingen. Daarbij ga je onder andere haar ontkleuren en leer je verschillende knip- en snijtechnieken aan voor heren. Je sluit de opleiding af met kleuren met folie, het zetten van wikkelpatronen en permanenten. Na deze opleiding ben jij als kapper van alle markten thuis!

Opleiding Vakopleiding Allround Kapper

Studieprogramma

Algemene kappersvaardigheden

(8 lessen)

 • Gebruik materialen
 • DAB-plan knippen
 • Föhntechnieken
 • Gelijke lengten
 • Toenemende en afnemende lengten
 • Stylen

Specialistische haarbehandelingen

(6 lessen)

 • Snijden
 • Kleuren en ontkleuren
 • De werking van chemische producten
 • Contra-indicaties
 • Technieken voor heren

Kleuren en omvormen

(8 lessen)

 • (Deel)kleuringen
 • Kleuren met folie
 • Wikkelpatronen zetten
 • Permanenten
 • Tijdelijk omvormen

Diploma

Elke module wordt afgerond met een praktijkexamen. Heb je voor alle modules een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Allround Kapper’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 11 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je volgt 2 lessen op 1 dag.

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij ons opleidingsaanbod. Hieronder zie je de planning van de opleiding die start ná de zomer. Wil je binnenkort starten met deze opleiding? Ga dan naar deze opleiding met start vóór de zomer.

Start voor de zomerVoorgaand programma
Close

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij ons opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kun je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van vóór of ná de zomer wilt bekijken.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Toeslag materialen op locatie: € 100,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Deze opleiding volg je al vanaf €284,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om als je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 03492845 06 - 10737652

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10737652

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond voor persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.