Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Allround Kapper

Unieke en praktijkgerichte vakopleiding voor de professionele kapper - 9 maanden

Wil jij graag bij een kapperszaak werken? Of wil je juist liever zelfstandig als kapper aan de slag? De Vakopleiding Allround Kapper van Scheidegger is een mooie basis voor je carrière als kapper en is daarom geknipt voor jou! Het beroep kapper bestaat niet alleen uit het mooi(er) maken van mensen. Er komt heel wat meer bij kijken. Je gaat immers op een commerciële en dienstverlenende manier met mensen om. In de Vakopleiding Allround Kapper leer je daarom meer dan alleen technieken die je nodig hebt om het kappersvak te kunnen uitoefenen. Naast knippen, föhnen, permanentbehandelingen en kleurbehandelingen leer je de fijne kneepjes om trendy kapsels te knippen. Je gaat aan de slag met speciale kniptechnieken en snijden en je weet wat de meest geschikte materialen zijn om te kleuren en om te stylen. Na deze opleiding kun je mogelijk versneld doorstuderen in de MBO-opleiding Kapper niveau 2 of zelfs niveau 3.

Voor wie?

Ben je creatief, geduldig en sociaal? Ben je geïnteresseerd in uiterlijke verzorging en dan in haar? Dan is deze vakopleiding iets voor jou. Wil je graag aan de slag bij een kapperszaak of als zelfstandig hairstylist je vak uitoefenen? Oefen dan in onze moderne oefensalon eerst alle praktische vaardigheden die je daarvoor nodig hebt!

Vooropleiding

De Vakopleiding Allround Kapper is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het kappersvak. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

De aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak. Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden waar je in de dagelijkse praktijk veel aan hebt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules. De modules Algemene kappersvaardigheden en Kleuren en omvormen bestaan uit 8 lessen. De module Specialistische haarbehandelingen bestaat uit 6 lessen. Tijdens deze lessen word je begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkexamens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Vakopleiding Allround Kapper

Studieprogramma

Algemene kappersvaardigheden

(8 lessen)

 • Gebruik materialen
 • DAB-plan knippen
 • Föhntechnieken
 • Gelijke lengten
 • Toenemende en afnemende lengten
 • Stylen
 • Examen: Praktijkexamen

Kleuren en omvormen

(8 lessen)

 • (Deel)kleuringen
 • Kleuren met folie
 • Wikkelpatronen zetten
 • Permanenten
 • Tijdelijk omvormen
 • Examen: Praktijkexamen

Specialistische haarbehandelingen

(6 lessen)

 • Snijden
 • Kleuren en ontkleuren
 • De werking van chemische producten
 • Contra-indicaties
 • Technieken voor heren
 • Examen: Praktijkexamen

Praktijkmodule

De modules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland.

Diploma

Alle modules worden afgerond met een praktijkexamen. Heb je voor alle modules een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma 'Vakopleiding Allround Kapper' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 11 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. In de dagopleiding volg je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Toeslag materialen op locatie: € 100,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.