Vakopleiding Allround Kapper

Unieke en praktijkgerichte vakopleiding voor de professionele kapper - 9 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij graag bij een kapperszaak werken? Of wil je juist liever zelfstandig als kapper aan de slag? De Vakopleiding Allround Kapper van Scheidegger is een mooie basis voor je carrière als kapper en is daarom geknipt voor jou! In deze vakopleiding ga je aan de slag met alle technieken die je nodig hebt om het kappersvak te kunnen uitoefenen. Naast knippen, föhnen, permanent- en kleurbehandelingen leer je de fijne kneepjes om trendy kapsels te knippen. Je gaat aan de slag met speciale knip- en snijtechnieken en je leert wat de meest geschikte materialen zijn om te kleuren en te stylen. Zo word je opgeleid tot een professionele allround kapper!

Voor wie?

Ben je creatief, geduldig en sociaal? Ben je geïnteresseerd in uiterlijke verzorging en dan vooral in haar? Dan is deze vakopleiding iets voor jou. Wil je graag aan de slag bij een kapperszaak of als zelfstandig hairstylist je vak uitoefenen? Oefen dan in onze moderne oefensalon eerst alle praktische vaardigheden die je daarvoor nodig hebt!

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen en een module van 6 lessen. Tijdens deze lessen word je begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkexamens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met kennis waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in de dagelijkse praktijk veel aan hebt. In dit inspirerende programma ga je eerst aan de slag met algemene kappersvaardigheden, zoals het gebruik van materialen, knippen in gelijke lengten, maar ook toenemende en afnemende lengten en het stylen van een kapsel. Vervolgens ga je aan de slag met specialistische haarbehandelingen. Daarbij ga je onder andere haar ontkleuren en leer je verschillende knip- en snijtechnieken aan voor heren. Je sluit de opleiding af met kleuren met folie, het zetten van wikkelpatronen en permanenten. Na deze opleiding ben jij als kapper van alle markten thuis!

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Praktijkmodule

De modules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Daardoor kan het voorkomen dat je een praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. 

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Algemene kappersvaardigheden

(8 lessen)

 • Gebruik materialen
 • DAB-plan knippen
 • Föhntechnieken
 • Gelijke lengten
 • Toenemende en afnemende lengten
 • Stylen

Specialistische haarbehandeling

(6 lessen)

 • Snijden
 • Kleuren en ontkleuren
 • De werking van chemische producten
 • Contra-indicaties
 • Technieken voor heren

Kleuren en omvormen

(8 lessen)

 • (Deel)kleuringen
 • Kleuren met folie
 • Wikkelpatronen zetten
 • Permanenten
 • Tijdelijk omvormen

Afronding en diploma

Elke module wordt afgerond met een praktijkexamen. Heb je voor alle modules een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Allround Kapper’ van Scheidegger Opleidingen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 9 maanden
 • Varianten: Dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 11 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Je volgt 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.499,-

Studiemateriaal: € 125,- (per module)

Examenkosten: € 195,- (per praktijkexamen)

Toeslag materiaal op locatie: € 100,-

Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding ook in 3 of 9 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Vakopleiding Allround Kapper

Unieke en praktijkgerichte vakopleiding voor de professionele kapper - 9 maanden
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-niveau.png?ext=.png

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/scheidegger/scheidegger/icons/logo-duur.png?ext=.png

Duur

9 maanden Duur van de opleiding