Open Avond Zorgopleidingen 8 mei

Zorg is mensenwerk en zorgmedewerkers willen hun cliënten natuurlijk de best mogelijke zorg bieden. Een goede opleiding is daarbij onmisbaar. Wil jij in de toekomst aan de slag in de zorgsector? Of werk je nu al in de zorg en wil jij jouw kennis en vaardigheden uitbreiden of up-to-date houden? Op de Open Avond op dinsdag 8 mei ontdek je met welke opleiding jij straks de beste zorg verleent!

Wat is er te doen?

Vanaf 18.00        Inloop met drankje
18.30-19.15        1e ronde workshops*, keuze uit:
                          - Verpleegtechnische handelingen of Werken in verpleeg- en verzorgingshuizen
19.30-20.00        Plenaire presentatie over de zorgopleidingen van Scheidegger, waarin je alles te weten komt over de opzet van de                            opleidingen, de inhoud van het programma, doorstroommogelijkheden, stages, onze skillslabs en nog veel meer.
20.00-20.45        2e ronde workshops*, keuze uit:
                          - Kraamzorg in de praktijk of Medische basiskennis
20.45-21.30       Borrel en gelegenheid voor individuele adviesgesprekken en intakegesprekken

Waar en wanneer?

We organiseren deze Open Avond op een van de praktijklocaties speciaal voor onze zorgopleidingen: Skills2Care Nieuwegein, Nevelgaarde 7, 3436 ZZ Nieuwegein. 

Aanmelden Open Avond Zorg


* Over de workshops
De workshops duren steeds 45 minuten. Je kunt voor de presentatie workshop 1 of 2 volgen en na de presentatie workshop 3 of 4

Workshop 1: Verpleegtechnische handelingen 
       -  Wonden verzorgen en ACT-zwachtelen
      -  Injecteren subcutaan/intramusculair/insulinepen + meten bloedsuikerwaarde
Je gaat op poppen oefenen hoe je wonden moet verzorgen en hoe je prikken moet zetten. Zo krijg je een goed beeld van wat je straks in de praktijk gaat doen.

Workshop 2: Werken in verpleeg- en verzorgingstehuizen

      - Zorg en begeleiding van chronisch zieken en stervenden
      - Dementiezorg en begeleiding van ouderen
Er is een steeds grotere vraag naar zorgverleners in de VVT: verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg. In deze workshop ontdek je wat het inhoudt om zorg en begeleiding te bieden aan ouderen en chronisch zieken.

Workshop 3: Kraamzorg in de praktijk

      - Verzorging en assistentie bij een ‘normale’ bevalling
      - Verzorging en begeleiding van de kraamvrouw
In deze workshop leer je welke controles direct na de geboorte bij moeder en kind moeten worden uitgevoerd. Verder leer je welke taken een kraamverzorgende heeft tijdens het assisteren van de verloskundige.

Workshop 4: Medische basiskennis

      - Anatomie (op basis van een skelet/pop)
      - 1 ziektebeeld volledig uitwerken
Tijdens het anatomiegedeelte leer je welke botten en spieren zich in ons lichaam bevinden. Welke functie hebben die en wat gebeurt er bij uitval? Daarna ga je aan de slag met een casus: er wordt gekeken naar 1 ziektebeeld en welke symptomen daarbij horen. 

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.