Thema's

Thema's

Wat houdt onze examengarantie in?

Op Dinsdag, 22 November, 2022, 11:39

Wij hielpen al meer dan een miljoen Nederlanders aan een diploma. We weten dus als geen ander hoe we je goed kunnen voorbereiden op jouw examen, zodat je vol zelfvertrouwen aan de eerste vraag begint. Slaag je de eerste keer toch niet? Dan mag je het examen op onze kosten nog eens overdoen. Gegarandeerd. Omdat wij geloven in onze leermethode én in jou.
 
Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Studeer dit najaar met de wind in de rug

Op Maandag, 24 Augustus, 2020, 11:09

De zomer is bijna voorbij: we gaan er weer vol voor dit najaar! Wil jij jezelf verder ontwikkelen en nóg beter worden in je werk? Of moet jij misschien door de coronacrisis een carrièreswitch maken of nieuwe skills leren? Dan is dit het moment om aan je ontwikkeling te werken en je in te schrijven voor een opleiding.

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vijf voordelen van Virtual Classroom boven het gewone klaslokaal

Op Donderdag, 23 April, 2020, 12:38

Online studeren heeft voor- en nadelen. Waar veel mensen denken dat het vooral minder mogelijkheden biedt, blijkt dat er toch dingen zijn die online juist beter gaan. We geven je 5 voorbeelden.

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Opleiding volgen via Virtual Classroom of e-learning

Op Donderdag, 26 Maart, 2020, 14:21

De komende periode zullen we veel tijd binnen doorbrengen. Dat betekent niet dat je je studieplannen on hold moet zetten. Of het nu noodzakelijk is voor je werk of dat je deze tijd simpelweg wilt benutten om je te focussen op de toekomst: volg je opleiding via Virtual Classroom.
Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Studenten zo goed mogelijk begeleiden

Op Donderdag, 6 Februari, 2020, 13:56

Lisa (27) vertelt over haar werk als mentor bij Scheidegger en waarom ze dat werk zo leuk vindt. Lees haar verhaal.

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vraag van de week: Wat wordt er bedoeld met ‘erkend onderwijs’?

Op Maandag, 22 Juli, 2019, 12:00

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, maken we een belangrijk onderscheid. Allereerst is Scheidegger Opleidingen zelf erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat geldt zowel voor het MBO College van Scheidegger (MBO-opleidingen) als voor Hogeschool Scheidegger (HBO-opleidingen). Dat betekent dat wij officiële MBO-diploma’s en HBO-getuigschriften mogen verstrekken. Daarmee is de kwaliteit van Scheidegger als opleidingsinstituut gegarandeerd.

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vraag van de week: Wat houdt jullie examengarantie in?

Op Maandag, 15 Juli, 2019, 12:00

De examengarantie is een van onze 6 gouden garanties. Dat betekent niet dat je bij ons je examens cadeau krijgt. Maar wel dat we je alle kansen geven om die examens te halen. Als jij al je lessen hebt gevolgd en je huiswerkopdrachten hebt ingeleverd, dan ben je wat ons betreft klaar voor je examen. Mocht je dat examen toch niet halen, bijvoorbeeld omdat je heel erg zenuwachtig was of omdat je toevallig een slechte dag had, dan mag je het gewoon nog een keer overdoen. Op onze kosten. De examengarantie geldt voor alle mondelinge examens, moduleopdrachten en digitale examens die na het volgen van een module worden geëxamineerd.

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vraag van de week: Hoe vaak en hoe lang heb ik les?

Op Maandag, 8 Juli, 2019, 12:00

Dat is afhankelijk van het type opleiding dat je kiest. Kies je voor de avondvariant van je opleiding, dan heb je één keer per week les, op een vaste avond. Je bestudeert voor de les de stof en maakt huiswerkopdrachten. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. Valt een bijeenkomst in een vakantie of op een feestdag, dan wordt het bijeenkomstenschema hierop aangepast.
Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vraag van de week: Hoeveel uren moet ik stage lopen tijdens mijn MBO-opleiding?

Op Maandag, 1 Juli, 2019, 12:00

Dat hangt van het niveau van je opleiding af.
•             Niveau 2: 610 uur
•             Niveau 3: 915 uur
•             Niveau 4: 1220 uur
Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie

Vraag van de week: Waarom gelden er voor jullie opleidingen toelatingseisen?

Op Maandag, 17 Juni, 2019, 12:00

Om de kans dat je op een prettige manier je diploma kunt behalen zo groot mogelijk te maken. Met de toelatingseisen wordt voorkomen dat je tijdens je opleiding de hele tijd op je tenen moet lopen. Bijvoorbeeld omdat het niveau eigenlijk net te hoog voor je is. Of doordat je vooropleiding niet goed aansluit bij de opleiding die je volgt. Als een opleiding niet bij je voorkennis past, dan levert dat veel stress op. Daardoor raak je je motivatie kwijt, waardoor je mogelijk je opleiding niet afrondt. En dat is natuurlijk zonde!

Lees meer
Thema's: Praktische opleidingsinformatie