Thema's

Thema's

Vraag van de week: Waarom gelden er voor jullie opleidingen toelatingseisen?

Om de kans dat je op een prettige manier je diploma kunt behalen zo groot mogelijk te maken. Met de toelatingseisen wordt voorkomen dat je tijdens je opleiding de hele tijd op je tenen moet lopen. Bijvoorbeeld omdat het niveau eigenlijk net te hoog voor je is. Of doordat je vooropleiding niet goed aansluit bij de opleiding die je volgt. Als een opleiding niet bij je voorkennis past, dan levert dat veel stress op. Daardoor raak je je motivatie kwijt, waardoor je mogelijk je opleiding niet afrondt. En dat is natuurlijk zonde!
 
De opleidingseisen voor erkende MBO- en HBO-opleidingen worden vanuit de overheid bepaald. De studenten van Scheidegger beschikken vaak al over veel levens- en werkervaring. Ook als je niet over het gevraagde diploma beschikt, kun je bij ons in veel gevallen toch starten met een opleiding. Bijvoorbeeld op basis van een toelatingstoets of -gesprek.
 
Benieuwd welke eisen er zijn en of je mogelijk toch in aanmerking komt voor toelating? Lees dan onze informatiepagina over de toelatingsprocedure voor opleidingen en de 21+ regeling.