Thema's

Thema's

Vijf voordelen van Virtual Classroom boven het gewone klaslokaal

Online studeren heeft voor- en nadelen. Waar veel mensen denken dat het vooral minder mogelijkheden biedt, blijkt dat er toch dingen zijn die online juist beter gaan. We geven je 5 voorbeelden.

1. Les opnemen en terugkijken

Het simpelste voorbeeld is het zeer eenvoudig opnemen van een volledige les. De meeste tools hebben een knop waarmee je direct kan opnemen. Zo kun je de lessen op een later moment terugkijken. Vraag de rest van de groep wel altijd wel even toestemming voor het opnemen.

2. Samen notities maken

Gebruik notitiefunctionaliteiten om samen aantekeningen te maken. Wanneer iedereen tegelijk meeschrijft en elkaars notities kan aanvullen, heb je aan het einde van de les een mooie samenvatting. Waar je in je eentje nog wel eens zaken mist, heb je op deze manier altijd een compleet verhaal.

3. Schermen delen

In een videoconference kun je je scherm delen met anderen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig je werk laten zien aan je docent of medestudenten zonder daar een apart programma voor te hoeven gebruiken.

4. Interactieve lessen

Ook een mooi voordeel van online lesgeven is dat jouw docent bijvoorbeeld video’s direct kan tonen. En denk ook aan andere interactieve middelen. Net als in de klas, maar dan nog veel toegankelijker, kan de docent Kahoot, Socrative of andere quiz-apps direct inzetten. Iedereen zit toch al aan zijn computer.

5. De files ontwijken

Niemand heeft last van files onderweg naar de online les. De brug staat niet open en je hoeft niet eerder naar huis om de kinderen van school te halen of om de hond uit te laten. Heerlijk toch? Je kunt heerlijk ontspannen aanschuiven, met je eigen lekkere koffie of thee.