Thema's

Thema's

De praktijk in? Denk ook eens aan een MBO-opleiding!

Op Donderdag, 30 November, 2023, 10:24

Nederland heeft een tekort aan goede vakmensen. Daarom doet demissionair onderwijsminister Dijkgraaf een oproep aan HAVO- en VWO-leerlingen om ook eens te kijken naar MBO-opleidingen. Heb je een HBO- of WO-achtergrond? Ook dan kan een MBO-opleiding van pas komen! Zeker bij een carrièreswitch.
Lees meer
Thema's: MBO-niveau

Wat is nu precies een erkende MBO-opleiding?

Op Dinsdag, 28 Februari, 2023, 11:54

Een erkende MBO-opleiding wil zeggen dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de opleiding officieel erkend heeft als beroepsopleiding. In het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) houdt het ministerie bij welke MBO-opleidingen worden erkend door de overheid. Alle MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn goedgekeurd en opgenomen in het CREBO-register. Zo weet je altijd zeker dat je voor kwaliteit kiest bij Scheidegger. 

Lees meer
Thema's: MBO-niveau

Start na de zomer met een erkende praktijkopleiding

Op Maandag, 11 Juli, 2022, 13:55

Niet januari, maar september is dé maand om met goede voornemens aan de slag te gaan. Je komt opgeladen en ontspannen terug van vakantie en de rust en vrijheid van de zomer zorgt voor nieuwe motivatie en ideeën. Hét moment dus om te starten met een erkende praktijkopleiding! In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van een MBO- en HBO-opleiding, zodat je nu vast kunt beginnen met oriënteren.
 
Lees meer
Thema's: MBO-niveau

Praktijkgericht leren met een erkende MBO-opleiding

Op Maandag, 14 Maart, 2022, 15:21

Ben je van plan om een erkende MBO-opleiding te volgen bij Scheidegger? Ga jij je laten omscholen, zoek je verdieping of wil je een erkend diploma behalen? Het kunnen allemaal redenen zijn om een opleiding te volgen. Wat kun je verwachten van een MBO-opleiding bij Scheidegger? Hoe ziet bijvoorbeeld jouw stage eruit? Je leest het in dit artikel.
Lees meer
Thema's: MBO-niveau

Wat is nou eigenlijk een erkende MBO-opleiding?

Op Donderdag, 14 Oktober, 2021, 14:37

Kort gezegd: een MBO-opleiding die aan alle wettelijke eisen voldoet. De overheid stelt ieder jaar een lijst op van alle MBO-opleidingen die een goedkeuring hebben gekregen en dus aan alle eisen voldoen. De overheid geeft daarmee de garantie dat die opleidingen van goede kwaliteit zijn. Deze opleidingen worden opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo), dat wordt bijgehouden door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Alle MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn goedgekeurd en opgenomen in het crebo. Zo weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest.

Lees meer
Thema's: MBO-niveau