Thema's

Thema's

Start na de zomer met een erkende praktijkopleiding

Niet januari, maar september is dé maand om met goede voornemens aan de slag te gaan. Je komt opgeladen en ontspannen terug van vakantie en de rust en vrijheid van de zomer zorgt voor nieuwe motivatie en ideeën. Hét moment dus om te starten met een erkende praktijkopleiding! In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van een MBO- en HBO-opleiding, zodat je nu vast kunt beginnen met oriënteren.

Een lange of korte MBO-opleiding

Bij Scheidegger kun je terecht voor een MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4. Je kunt kiezen uit ruim 70 praktijkgerichte, doelgerichte opleidingen, erkend door de Wet educatie beroepsonderwijs (WEB). Dit betekent dat je een opleiding van goede kwaliteit volgt en je na je opleiding een officieel MBO-diploma ontvangt. De meeste opleidingen duren 12 tot 21 maanden, waarbij je ook een praktijkgerichte stage loopt. Je kunt echter ook kiezen voor een korte MBO-opleiding: daarin volg je een aantal modules uit een volledige opleiding een hoef je geen stage te lopen.

Een lange of korte HBO-opleiding

Ook onze HBO-opleidingen zijn erkend: op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Dat betekent dat wij officiële HBO-getuigschriften mogen verstrekken en dat je bij ons de officiële titel Bachelor kunt behalen. Een Bacheloropleiding is een behoorlijke investering, zowel qua tijd als geld. Je kunt kiezen voor een volledig vierjarig programma, of voor een Associate degree of korter HBO-programma gaan, opgebouwd uit modules uit de Bacheloropleidingen.

Een opleiding die past bij jouw situatie

Bij de start van de opleiding vindt vooraf een intakegesprek plaats. Hierin bespreken we de opleiding en je verwachtingen en kun je meteen al je vragen stellen. Ook kijken we naar hoe de opleiding past bij jouw situatie. Wil je klassikaal lessen volgen, of digitaal, via virtual classroom? Of studeer je liever helemaal zelfstandig? In dat geval is e-learning ook een mogelijkheid. Voor welke situatie je ook kiest, er staat altijd een vast mentorteam klaar dat jou tijdens je gehele opleiding zal begeleiden. Zo sta je er nooit alleen voor.

Studeren in jouw tempo

Onze opleidingsprogramma’s zijn speciaal aangepast op volwassenen met een baan en een druk privéleven. En met een HBO-opleiding ben je al gauw een jaar of vier, vijf bezig. We begrijpen dat dit een hele beslissing is, zeker als je naast je opleiding een baan hebt. Bij Scheidegger kun je er daarom voor kiezen om te starten met alleen het eerste jaar van een Bacheloropleiding, of een kort HBO-programma. Daarna bepaal je of je verder wilt studeren. Heb je gekozen voor een korte MBO- of HBO-opleiding en wil je alsnog de volledige opleiding volgen? Dan krijg je vrijstelling voor de modules die je al hebt afgerond.

Kosteloze herkansing

Om het erkende diploma te behalen, MBO of HBO, rond je verschillende onderdelen af met een examen. Je hebt voor een module drie examenpogingen. Mocht je het eerste examen niet halen, dan mag je deze bij Scheidegger kosteloos overdoen wanneer je aanwezig bent geweest bij de lessen. Heb je last van examenvrees of faalangst, dan kan deze garantie al heel veel spanning wegnemen. Deze kosteloze herkansing is een van onze zes gouden garanties die ervoor zorgen dat jij je diploma met de wind in je rug behaalt.

Wil jij een erkend diploma behalen?

Ben je van plan om een erkende MBO- of HBO-opleiding te volgen? Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. We vertellen je graag meer. Bel ons op 035 − 7 121 992, mail naar info@scheidegger.nl of stel je vraag online.