Thema's

Thema's

Wat is nu precies een erkende MBO-opleiding?

Een erkende MBO-opleiding wil zeggen dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de opleiding officieel erkend heeft als beroepsopleiding.

In het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO) houdt het ministerie bij welke MBO-opleidingen worden erkend door de overheid. Alle MBO-opleidingen niveau 2, 3 en 4 van Scheidegger zijn goedgekeurd en opgenomen in het CREBO-register. Zo weet je altijd zeker dat je voor kwaliteit kiest bij Scheidegger. 

Scheidegger als erkende opleider

Niet alleen onze opleidingen zijn goedgekeurd: ook als opleider voldoen wij aan strenge kwaliteitseisen. Scheidegger mag op basis van de Wet educatie beroepsonderwijs (WEB) erkende MBO- en HBO-opleidingen verzorgen. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaald. Het gaat daarbij om HBO Bacheloropleidingen en HBO Associate degrees en natuurlijk om MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4.

De voordelen van een erkende MBO-opleiding

In de eerste plaats weet je zeker dat je diploma ook echt iets waard is. Een MBO 4-diploma van Scheidegger is precies evenveel waard als een MBO 4-diploma uit het reguliere onderwijs, bijvoorbeeld een ROC. Wat jou als medewerker of sollicitant heel interessant maakt is dat je ook al de nodige werk- en praktijkervaring hebt.

Het betekent ook dat je tijdens je opleiding stage loopt en een aantal beroepsgerichte vakken volgt, je wordt klaargestoomd voor het vak en bent direct inzetbaar.

Wat betekent dit voor jou? 

Na het afronden van je erkende MBO-opleiding ontvang je een erkend MBO-diploma. Dit is een wettelijk beschermd diploma dat wordt erkend als een goede basis voor je toekomstige carrière. Werkgevers kunnen erop vertrouwen dat je over een bepaald niveau van kennis en vaardigheden beschikt. Erkende MBO-diploma’s van Scheidegger zijn even waardevol in de markt als MBO-diploma’s van het reguliere onderwijs.

Wanneer kies je voor een erkende MBO-opleiding?

  • Wanneer een erkend diploma verplicht is voor een bepaalde functie;
  • Om met een MBO-diploma niveau 4 de overstap naar HBO te kunnen maken;
  • Vereiste om bepaalde (medische) handelingen te mogen uitvoeren;
  • Om alsnog je diploma te behalen, als je bijvoorbeeld je middelbare school niet hebt afgemaakt.

Daarnaast is er momenteel een enorme krapte op de arbeidsmarkt en is MBO-geschoold personeel erg in trek. Lees er hier alles over.

Wil jij graag een erkend MBO-diploma halen bij Scheidegger?

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk studieadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken via het contactformulier op onze website, per e-mail via info@scheidegger.nl, telefonisch op 035 ‑ 7 121 992 of via WhatsApp op 06 ‑ 10 73 97 52. We helpen je graag.