Thema's

Thema's

Praktijkgericht leren met een erkende MBO-opleiding

Ben je van plan om een erkende MBO-opleiding te volgen bij Scheidegger? Ga jij je laten omscholen, zoek je verdieping of wil je een erkend diploma behalen? Het kunnen allemaal redenen zijn om een opleiding te volgen. Wat kun je verwachten van een MBO-opleiding bij Scheidegger? Hoe ziet bijvoorbeeld jouw stage eruit? Je leest het in dit artikel

Een opleiding die past bij jouw situatie

Bij de start van de opleiding vindt vooraf een intakegesprek plaats. Hierin wordt de opleiding doorgesproken en zijn we benieuwd naar jouw verwachtingen. Zo kun je terecht met al je vragen over de opleiding. Bij Scheidegger kijken we hoe de opleiding past bij jouw situatie. Zo kun je klassikaal lessen volgen, of via virtual classroom. Wanneer je liever zelfstandig studeert is e-learning ook een mogelijkheid. 
Het is best spannend om een opleiding te gaan volgen. Om die reden sta je er bij Scheidegger niet alleen voor. Er staat een vast mentorteam klaar dat jou zal begeleiden tijdens de opleiding. 

Praktijkgericht leren

Je volgt bij Scheidegger een praktijkgerichte opleiding. Zowel in de modules van de opleiding, als tijdens de stage staat de dagelijkse praktijk centraal. De docenten zijn vaak werkzaam in het vakgebied, zodat de theorie direct gekoppeld kan worden aan de praktijk. Lees bijvoorbeeld in het interview met Scheidegger-docent Madeleine hoe zij ook de ervaringen van studenten meeneemt in de lessen. 

Stage

Bij een erkende opleiding de stage een belangrijk onderdeel van je opleiding. Hoeveel uur stage je loopt, is afhankelijk van welk niveau je volgt (MBO-niveau 2,3 of 4). Je moet uiterlijk voor de tweede helft van de opleiding een stage hebben ingepland. Dit is belangrijk, omdat je wat je hebt geleerd op een gegeven moment moet kunnen toepassen in de praktijk zodat je je verder kunt ontwikkelen in het vakgebied. 

Het is belangrijk dat jouw leerbedrijf erkend is. Het Stage Instituut helpt Scheidegger-studenten eventueel verder met het vinden van een stage. Je kunt jouw cv en motivatiebrief mailen, zodat zij met jou kunnen meekijken. Tijdens jouw stage zal jouw leermeester je op de stageplek begeleiden. Daarnaast heb je een BPV-begeleider die langskomt op je stage en waar je ook terecht kunt met vragen. 

Kosteloze herkansing

Om het erkende diploma te behalen, rond je verschillende onderdelen af met een examen. Je hebt voor een module drie examenpogingen. Mocht je het eerste examen niet halen, dan mag je deze kosteloos overdoen wanneer je aanwezig bent geweest bij de lessen. Dat is een van de zes gouden garanties van Scheidegger zodat jij het diploma met de wind in de rug behaalt. 

Wil jij een erkend diploma behalen?

Ben je van plan om een erkende MBO-opleiding te volgen? Bekijk hier het aanbod. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs. We vertellen je graag meer. Bel ons op 035 − 7 121 992 of mail naar info@scheidegger.nl. Of stel je vraag online