HBO Bachelor Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een drukke dag vandaag. Over een halfuur is je presentatie voor de topmanagers van het bedrijf, inclusief de directeur. Je hebt de afgelopen weken samen met de afdelingen Facilitair, Inkoop en Marketing een plan opgesteld om voortaan alleen nog maar zaken te doen met preferred suppliers en dat mag je nu gaan presenteren. Je bent wel een beetje zenuwachtig, maar door jouw voorstel kunnen de afdelingen straks veel beter onderhandelen over de prijzen. En daarmee kan je organisatie duizenden euro’s per jaar besparen!

Verder zit je vanmiddag met Brian van Personeelszaken om samen te kijken hoe jullie de vacatures van de organisatie beter onder de aandacht kunnen brengen. Daar komen maar heel weinig reacties op, terwijl de organisatie hele interessante vacatures en arbeidsvoorwaarden heeft. Jullie gaan samen kijken waar het misgaat en natuurlijk hoe het beter kan.

Voor je naar huis gaat, moet je ook nog even langs Sanne van de afdeling Financiën. Je hebt voor haar de nieuwe boekhoudsoftware geëvalueerd en je bent erg benieuwd of zij nog feedback heeft op jouw rapport.

Dat is misschien nog wel het allerleukste van jouw baan als bedrijfskundige: geen dag is hetzelfde. Dat komt doordat je alle afdelingen ondersteunt met je analyses en adviezen. Best veel verantwoordelijkheid, maar geen wonder dus, dat je vrienden jaloers zijn op jouw veelzijdige en afwisselende baan!

Studiefinanciering voor volwassenen

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van Scheidegger kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Voor wie?

Je haalt graag het beste uit mensen en uit organisaties. Je bent gericht op vernieuwing en verbetering van bedrijfsprocessen. De HBO Bachelor Bedrijfskunde is een brede opleiding voor (aankomend) managers, beleidsmakers en adviseurs.

Voor HBO Bachelor geldt als toelatingseis dat je HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je direct instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling. Heb je vragen hierover, bel dan onze opleidingsadviseurs op 035 - 7 121 992.

Unieke opleidingsopzet

Het programma bestaat uit 4 fases. Juist vanwege een betere opbouw naast je werk en privéleven krijg je meer tijd voor de eerste 2 fases van de opleiding. Namelijk 18 maanden in plaats van 12 maanden. Dit verhoogt je slagingskans!

Het programma is overzichtelijk opgebouwd in aparte modules. Per module rond je steeds een onderwerp af. Dat maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. Bovendien kun je deze opleiding ook grotendeels volgen via e-learning met begeleiding. Zie E-learning voor meer informatie.

De lessen van de opleiding zijn gepland over een periode van 4 jaar. Aansluitend ga je afstuderen. Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen op basis van een vooropleiding of EVC-certificaat kun je het programma mogelijk sneller afronden.

Fase 1

In de eerste fase wordt de basis van bedrijfskunde doorgenomen. Zo ga je onder andere aan de slag met management en organisatie, bedrijfseconomische aspecten en bedrijfscommunicatie. Als je de eerste fase met succes afrondt, ontvang je het officiële Propedeusegetuigschrift.

Fase 2

In de tweede fase verdiep je je verder in bedrijfskunde en volg je een keuzeprogramma. Het keuzeprogramma biedt je de mogelijkheid om je eigen accent te leggen in deze opleiding, iets wat past bij je huidige werk of juist bij je ambitie.

Fase 3

In de derde fase volg je, binnen een jaar, een aantal afsluitende modules gericht op verdere verdieping richting je Bachelorniveau. Ook werk je aan vaardigheden die essentieel zijn voor een bedrijfskundige, zoals adviesvaardigheden.

Fase 4

Ten slotte loop je in fase 4 stage en ga je afstuderen. Dit duurt gemiddeld ook een jaar. Je combineert al je opgedane kennis en inzichten in een afstudeeropdracht waarmee je je Bachelorniveau aantoont.

Studeren bij Scheidegger

Wij willen het leren zo praktisch en efficiënt mogelijk maken. Tijdens de lessen worden niet alleen de theorie en de gemaakte opdrachten besproken, maar werk je ook aan de vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk. Bovendien voer je inspirerende en leerzame discussies met je medestudenten, waardoor jullie samen tot oplossingen komen. Ook heb je tijdens je studie toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hierin vind je alle informatie over je studie en examens. Zie voor meer informatie e-Connect.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Bij Scheidegger zien we jou echt staan. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!

Stage

In elke beroepsopleiding op HBO Bachelorniveau is het van belang dat je ervaring opdoet in de werkpraktijk. Je volgt aan het eind van de opleiding een stage van een halfjaar om je specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dit combineer je dan met je afstuderen.

Ook jij kunt je HBO Bachelor Bedrijfskunde halen!

Je kiest met de aanpak van Scheidegger voor:

  • Extra begeleiding
  • Een iets lager studietempo in het begin van de opleiding, zodat je meer kans hebt om je Bachelor te behalen
  • Een geleidelijke opbouw
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van levenlanglerenkrediet, de aantrekkelijke studiefinanciering van de overheid

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

Btw

Deze opleiding is wettelijk erkend, waardoor deze opleiding vrijgesteld is van btw.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 240 EC

Fase 1

Management en organisatie 8 EC

Bedrijfseconomische aspecten 8 EC

Bedrijfscommunicatie 8 EC

Projectmatig werken 8 EC

Leiderschap en HRM 8 EC

Marketing 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

Organisatiegedrag 8 EC

Bedrijfsrecht 8 EC

Informatiemanagement 8 EC

Procesmanagement 8 EC

Keuzeprogramma HBO Bachelor Bedrijfskunde 16 EC

  • Eventmanagement
  • Facilitair Manager
  • Rechten
  • Managementvaardigheden

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 3

Verandermanagement 12 EC

Strategisch management 12 EC

Financieel management 12 EC

Operations management 12 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeerfase

Stage 30 EC

Portfolio afstudeerfase 10 EC

Afstudeeropdracht 20 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en schriftelijke examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht. Zo werk je op prettige wijze naar je Bachelorgraad.

HBO Bachelorgetuigschrift

Je sluit deze Bacheloropleiding af met het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Bedrijfskunde’ van Hogeschool Scheidegger. Met dit getuigschrift mag je de officiële graad Bachelor of Science (BSc) voeren. Hogeschool Scheidegger is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 8.150,-

Studiemateriaal: € 2.200,-

Examenkosten: € 3.120,-

Afstuderen: € 750,-

Praktijkprogramma: € 1.035,-

Reprorechten: € 15,-

Je kunt deze opleiding ook in 5, 20 of 60 termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 300,-.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7 121 992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding van Hogeschool Scheidegger

Niveau

HBO Bacheloropleidingen

Duur

Langer dan 36 maanden Duur van de opleiding