Thema's

Thema's

Laatste kans: tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst

Op Maandag, 22 November, 2021, 12:42

Betaal jij je opleiding zelf? Dan kun je tot het einde van dit jaar (2021) nog profiteren van financieel voordeel met de regeling ‘Aftrek studiekosten’. Hiermee kun je jaarlijks tot € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting. 

Lees meer
Thema's: Financiering en subsidies

Geldzorgen door de corona-crisis

Op Woensdag, 17 Juni, 2020, 11:25

Mensen geven de laatste tijd minder geld uit door de corona-crisis. Geen uitjes meer naar het café of het restaurant, niet meer naar de bioscoop, het theater en pretparken. En ook zijn we minder gaan winkelen en op pad gegaan met de auto of het ov. Bovendien is de benzineprijs ook nog flink lager geworden.

Lees meer
Thema's: Financiering en subsidies

Een opleiding volgen met behoud van uitkering?

Op Woensdag, 29 April, 2020, 13:05

Als je een WW-, WIA- of WAO-uitkering hebt, is het best slim om een opleiding te volgen. Dat is leuk om te doen en je hebt ook nog meer kans op werk. Maar kan dat ook met een uitkering? En zo ja, zijn er dan voorwaarden?

Lees meer
Thema's: Financiering en subsidies

Vraag van de week: Kun je voor een deeltijdopleiding ook studiefinanciering aanvragen?

Op Maandag, 24 Juni, 2019, 12:00

In veel gevallen wel. Als je jonger bent dan 55 jaar, dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor erkende HBO-opleidingen in voltijd of deeltijd. Als je een HBO Bacheloropleiding of een Associate degree-opleiding gaat volgen, dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Wil je liever een kortere opleiding volgen? Dat kan. Veel van onze korte HBO-programma’s zijn namelijk opgebouwd uit modules die ook in een HBO Bacheloropleiding zitten. Ook voor deze opleidingen kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet.
Lees meer
Thema's: Financiering en subsidies

Aanvraag vraagfinanciering stopt per 1 september 2019

Op Maandag, 11 Februari, 2019, 09:21

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Die subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als je kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding.

Lees meer
Thema's: Financiering en subsidies