Thema's

Thema's

Vraag van de week: Kun je voor een deeltijdopleiding ook studiefinanciering aanvragen?

In veel gevallen wel. Als je jonger bent dan 55 jaar, dan kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor erkende HBO-opleidingen in voltijd of deeltijd. Als je een HBO Bacheloropleiding of een Associate degree-opleiding gaat volgen, dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Wil je liever een kortere opleiding volgen? Dat kan. Veel van onze korte HBO-programma’s zijn namelijk opgebouwd uit modules die ook in een HBO Bacheloropleiding zitten. Ook voor deze opleidingen kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet.

Alles wat je moet weten

Meer informatie over de mogelijkheden voor deze studiefinanciering vind je op onze informatiepagina over het levenlanglerenkrediet. Ook vind je hier een overzicht van alle opleidingen die in aanmerking komen voor studiefinanciering.

Meer financieel voordeel

Wil je een MBO- of MHBO-opleiding volgen, of komt jouw HBO-opleiding niet in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet? Kijk dan op onze overzichtspagina Subsidie en financieel voordeel. Misschien komt jouw opleiding in aanmerking voor een andere regeling of voordeel.